Maire Aunaste hääletas kooseluseaduse tühistamise poolt tähelepanematusest 

Riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liikme Maire Aunaste kinnitusel hääletas ta kooseluseaduse menetlusest välja arvamise vastu tähelepanematusest, arvates ise, et hääletab seaduse menetlusest välja arvamise poolt.

"Selline hääletamine oli kahjuks inimlik eksitus, sest hääletasin viimasel hetkel ja loomulikult enda arvates menetlusest välja arvamise poolt," selgitas Aunaste. "Olin eelnevalt kuulanud tund aega ainult Keskerakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esindajate juttu, mul käed isegi värisesid ja hääletasin valesti."

Aunaste avaldas heameelt, et tema eksitusest midagi ei sõltunud ja kooseluseaduse tühistamise eelnõu arvati menetlusest välja. "Ma ei ole enda seisukohti kooselusesduse suhtes muutnud, ma ei mõtle teemasid ümber üle pooleteise kuu," kinnitas Aunaste.

Mitmed IRL saadikud jätsid teisipäeval riigikogus hääletamata kooseluseaduse tühistamise üle, samas hääletas üllatuslikult eelnõu menetlusest väljaarvamise vastu varasemalt kooseluseaduse pooldajana esinenud Aunaste.

IRL-i saadikutest olid hääletamise ajal riigikogus kohal, kuid jätsid hääle andmata Raivo Aeg, Kalle Muuli, Mart Nutt, Juhan Parts ja Einar Valbaum, eelnõu lõpetamisele andis oma poolthääle aga Marko Mihkelson.

Riigikogu hääletas teisipäeval menetlusest välja kooseluseaduse tühistamise eelnõu. Kaheteistkümne opositsioonisaadiku algatatud kooseluseaduse tühistamise eelnõu menetlusest välja arvamise poolt hääletas esimese lugemise järel 41 saadikut, erapooletuid polnud, vastu oli 39 ja ei hääletanud 12 saadikut.

Kommentaarid puuduvad