Seakasvatajate ühistu tuleb oktoobris turule uue lihabrändiga

BNS

Kümmet Eesti seakasvatajat ühendav Ühistu Eesti Lihatööstus plaanib suve alguses ostetud Vastse-Kuuste lihatööstuse käivitada tänavu oktoobris ja tulla turule ka uue kodumaise lihatoodete brändiga.

"Tehases käib praegu tihe seadistamine ja loodame oktoobris tehase käivitada," ütles ühistu esimees Urmas Laht. Esimeses järgus võetakse tööle umbes 20 inimest. Kokku hakkab lihatööstus tulevikus tööd andma umbes 100 inimesele.

Ühistu on praeguseks Vastse-Kuuste lihatööstuse juures avanud kaupluse, kus müüakse kodumaisest sealihast tehtud tooteid. "Meie uus bränd põhinebki sellel, et kõik tooraine on eestimaine ja kasutatakse kohalikku tööjõudu," rääkis Laht.

Küsimuse peale, kas 10 seafarmerist koosnev ühistu plaanib lähitulevikus veelgi investeeringuid teha ja lihatööstusi osta, vastas Laht, et praegu on veel vara öelda. "Eks meil neid mõtteid on peas, aga esmalt tahame Vastse-Kuuste tööstuse käima saada."

Ühistu Eesti Lihatööstus ostis Atrialt Vastse-Kuuste lihatööstuse tänavu juunis, ostutehingut finantseeris ja garanteeris Maaelu Edendamise Sihtasutus.

Ühistul on hetkel 10 liiget, kelle hulka kuuluvad Viru Mölder OÜ, SF Pandivere OÜ, FIE Haameri Talu, Hinnu Seafarm OÜ, Markilo OÜ, Saimre Seakasvatuse OÜ, Kupna mõis OÜ, Valjala Seakasvatuse OÜ, Saare Peekon OÜ ja Jampo Seakasvatuse OÜ.

Lähima kahe aasta jooksul Laht liikmete arvu kasvu ei prognoosi.

Kommentaarid puuduvad