Suri teleajakirjanik Aarne Rannamäe

BNS

Eesti Rahvusringhääling kaotas laupäeval ootamatu terviserikke tõttu ühe oma parima ajakirjaniku ja suurepärase kolleegi Aarne Rannamäe, teatas ERR-i uudisteportaal.

Rannamäe sündis 10. mail 1958 Tartus. 1976. aastal asus ta õppima Tartu Ülikoolis ajakirjanduse erialal. Juba siis sai tema eriliseks huviks välispoliitika. Lõpetanud 1981. aastal ülikooli, tuli Rannamäe tööle ETV-sse.

1980-ndatel juhtis Rannamäe ETV-s ühiskonnaelu- ja välispoliitikasaateid nagu "Rahvusvaheline panoraam", "Vaatevinkel" ja "Ajapilt".

1990-ndatest on Rannamäe olnud seotud "Aktuaalse kaamera" meeskonnaga, juhtides ka 1990-ndate teisel poolel toimetust. Kuni tänaseni oli Rannamäe juhtida "Aktuaalse kaamera" välisuudiste töö.

Lisaks juhtis ta ETV-s aastast 2007 saadet "Vabariigi kodanikud" ning oli ka üks "Välisilma" saatejuhte. Samuti oli Rannamäe Vikerraadio populaarse saate "Rahva teenrid" üks saatejuhtidest.

Särava ajakirjandusliku tegevuse eest tunnustas president 2007. aastal Rannamäed Valgetähe V Klassi teenetemärgiga. Tal on ka ERR-i ajakirjanduse kvaliteedi kõrgeim autasu, Valdo Pandi nimelise preemia aastast 2008.

Kommentaarid puuduvad