Karilaid: Jõksil on lootust saada Keskerakonna käest enim hääli

BNS

Enne teise vooru tulemusi ütles Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid, et Allar Jõksil lootus Keskerakonnalt rohkem hääli koguda kui Siim Kallasel.

"Erakonna nõupidamisel oli kolm võimalust," ütles Karilaid. "Edgar Savisaar toetas Siim Kallast, mina toetasin Jõksi ja oli kolmas tiim, kes soovitas sedelid tühjaks jätta. Oli kõnekoosolek, kus igaüks avaldas arvamust. Nii-öelda ametlik seisukoht oli jätta vabaks."

"Mulle tundub millegipärast, et Jõksil on lootsut saada meie käest rohkem hääli kui Kallasel," selgitas Karilaid. "Kallas on seni tehtud poliitika eest üks vastutaja – olgu see maksusüsteem või puudulik regionaalpoliitika. Jõksil on vabamad käed kritiseerida tänast poliitikat, nii et ta esindab rohkem ühiskonna protestivaimu. Arvan, et Reformierakonna Kaljuranna pooldajate hääled võisid paljuski Jõksi taha minna ja tal on päris suur šanss võita. Muist ikka ka Kallase taha.

"Kui Jõks ei võida, siis ma arvan, et valimata jääb ka Kallas," ütles Karilaid. "Olen paari sotsiga rääkinud, nad väitsid, et toetavad ka Jõksi."

Kommentaarid puuduvad