Kiiruskaamerad fikseerisid möödunud aastal 121 038 rikkumist

BNS

Politsei saatis mullu kiiruskaamerate fikseeritud sõidukiiruse ületamiste kohta 121 038 trahviteadet.

Lõppenud aastal tuvastasid kaamerad 14 626 sõidukiiruse ületamist rohkem kui 2015. aastal, ütles kolmapäeval BNS-ile politsei- ja piirivalveameti (PPA) liiklusmenetlusteenistuse vanem Toomas Kaarepere. Enim rikkumisi oli aprillis ja mais, vastavalt 14 876 ja 14 665.

"Rikkumiste arvu tõus oli eelkõige tingitud jaanuaris ja märtsis maanteedele paigaldatud uute mõõtekohtade tööle hakkamisest. Kokku lisandus maanteedele kaheksa uut mõõtekohta - mõõtekabiini ja posti -, neist kahest on võimalik kiirust mõõta mõlemas suunas," sõnas Kaarepere. "Valdavalt paigaldati uued mõõtekabiinid tiheda liiklusega kohtadesse, kus suurim lubatud sõidukiirus on 50 kilomeetrit tunnis, kus on varasematel aastatel toimunud hulk raskete tagajärgedega liiklusõnnetusi."

Enim, ligi viiendik kõigist trahviteadetest, saadeti Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel Põltsamaa Puhu ristmikul paiknevate uute kaamerate poolt tuvastatud rikkujatele. Seal on suurim lubatud sõidukiiruseks 50 kilomeetrit tunnis ning ühest postist mõõdetakse mõlemat sõidusuunda. "Mõõtekabiinidega pikemajaliselt kaetud kohtades on rikkumiste arv oluliselt vähenenud," sõnas Kaarepere.

Kõige rohkem ületatakse sõidukiirust kella 15 ja 19 vahel, tippaeg on kella 17-st 18-ni ning enim kihutatakse laupäeval ja reedel. Vähem kiiruseületamisi on teisipäeval ja esmaspäeval. Valdav osa hoiatustrahvidest jäävad vahemikku 9-18 eurot. 

Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel asuvad kiiruskaamerad fikseerisid ligi 26 000 sõidukiiruse ületamist, neist üle poole fikseerisid Are aleviku kaamerad, mis alustasid tööd aasta tagasi. Selles kohas on lubatud suurimaks sõidukiirus 50 kilomeetrit tunnis.

Libatses mõlemas sõidusuunas tuvastatud rikkumiste kohta koostati üle 7500 ja Reiu kaamerate poolt kokku ligi 2700 trahviteadet.

Pärnu-Jaagupis kahe kaamera poolt tuvastatud ületamiste kohta saadeti üle 800 ja Nurme küla rikkumiste kohta veidi üle pooletuhande trahviteate.

Ülejäänud kohtades on vastavad arvud oluliselt väiksemad. Kokku on Tallinna-Pärnu-Ikla maanteele paigaldatud 11 mõõtekabiini või posti, millest Libatses mõõdetakse kiirust mõlemas suunas.

Kommentaarid puuduvad