Toom soovitab Repsil vabandada

Seitsmesed uudised

Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom soovitab Vene propagandakanalile Sputnik intervjuu andmist eitanud haridus- ja teadusministril Mailis Repsil vabandada.

"Ta teadis väga hästi, kellega ta räägib. Ta lihtsalt üritas valetada ja see on rumal. Ma usun, et ta peab vabandama ja tulevikus valima hoolega [kellega räägib - BNS]. Mitte tagant järele kahetsema," rääkis Toom teisipäeval BNS-ile.

Reps sattus esmaspäeval skandaali, kui kinnitas Postimehele, et pole Kremli-meelse portaali Sputnik ajakirjanikule holokausti ja küüditamise teemal intervjuud andnud, aga Sputnik avaldas sama päeva pärastlõunal video, mis tõestab vastupidist. Intervjuus kõrvutas Reps küüditamist ja holokausti.

"Ma arvan, et Mailis Reps on kinni vana stereotüübis, mis justkui lubas ühel poliitikul rääkida venelastele ühte juttu ja eestlastele teist juttu," ütles Toom BNS-ile.

Samas ei näinud Toom vajadust Repsi tagasiastumiseks. "Miks ta peaks nüüd tagasi astuma, mis see põhjus on? See põhjus, et ta rääkis propagandakanaliga või see põhjus, et ta valetas, et ta sellega ei rääkinud? Kumb siis peab olema põhjus? Ma arvan, et see on rumal ja see pole ilus ja ta saab oma õppetunnuid sealt kätte," rääkis Toom.

BNS-il ei ole pärast esmaspäeva pärastlõunat, kui Sputnik oma video intervjuust Repsiga veebis avaldas, ministrilt kommentaare õnnestunud saada.

Kommentaarid puuduvad