Avati Kakumäel asuv Haveni väikelaevasadam 

Seitsmesed

Neljapäeval avati 21 miljonit eurot maksma läinud Haven Kakumäe 300 sildumiskohaga väikelaevasadam koos erinevate rannarajatistega, vahendab BNS.

Haven Kakumäe eeliseks paljude teiste jahisadamate ees on võimalus ühes kohas võtta vastu ja teenindada erineva suurusega väikelaevu nii suvel kui hoiustada neid talvel, sealhulgas superjahte, suuri aluseid, mis on kuni 30 meetri pikkused ja kuni 4-meetrise süvisega, ütles Haven Kakumäe tegevjuhi Neeme Kaarma pressiteate vahendusel.

"Oleme esimene jahisadam, kus saab golfiautoga kaidele sõita, oma külalisi ja varustust transportida. Sellist teenust mujal Läänemere jahisadamates ei pakuta," rääkis Kaarma.

Haven Kakumäe merenduskeskuses saavad toimuma nii kohalikud kui rahvusvahelised regatid, match race võistlused, vee-etendused, mereteemalised kultuuriüritused ja muud spordivõistlused.

Vastavatud keskuse osaks on suuresti ekspordile suunatud väikelaevade hooldus- ja teeninduskeskus. Sadamas on võimalik kütusevarusid täiendada tunnustatud Alexela tanklas.

Keskuse loomiseks on omanikud investeerinud 21 miljonit eurot. Merenduskeskuse lõplikul valmimisel on loodud kuni 200 uut töökohta.

Haven Kakumäe OÜ pani Kakumäe jahisadamale nurgakivi möödunud aasta oktoobri lõpus pärast seda, kui Tallinna linnavalitsus oli neljakuulise ehituskeelu järel neile taas ehitusloa andnud.

Haven Kakumäe kavatseb Kakumäe poolsaarel asuva Kakumäe Sadama ja selle ümbruse väljaarendamisse investeerida ligikaudu 100 miljonit eurot. Esimeses etapis rajatakse uus juurdepääsutee ning rahvusvahelistele nõuetele vastav sadam, järgmises etapis aga sadamahoone nii jahtklubi, laste purjekooli, toitlustuskohtade kui ka teiste vaba aja veetmise võimaluste jaoks.

Foto: ober-haus.ee

Kommentaarid puuduvad