Tsahkna ja Mihkelson lahkuvad IRL-ist

BNS

Endine Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Margus Tsahkna ning riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson teatasid esmaspäeval, et on otsustanud IRL-ist lahkuda.

"Olen otsustanud lahkuda erakonnast Isamaa ja Res Publica Liit. Sisemise otsuse langetasin juba siis, kui erakonna juhtkond kevadel minu ettepanekud erakonda avatumaks ja kaasaegsemaks muuta maha hääletas," ütles Tsahkna sotsiaalmeedia vahendusel. "Siis oli mulle selge, et meie teed tulevikus ei käi enam ühte rada ning uue juhtkonna vana liini jätkamine on seda otsust vaid kinnitanud," lisas ta.

"Olen otsustanud Isamaa ja Res Publica Liidust lahkuda. Teen seda raske südamega, sest viimase 16 aasta jooksul olen saanud tänu erakonnale palju uusi kogemusi ning leidnud sõpru kogu eluks. Aga midagi pole teha, IRL ei ole kahjuks enam see poliitiline jõud, kelle seisukohad ühtiksid minu vaadetega tänasele Eestile ja meie tulevikule," nentis samuti IRL-ist lahkuda otsustanud Mihkelson.

Nii Tsahkna kui ka Mihkelson jätkavad riigikogus parteitutena ja lubavad ka tänavustel kohalikel valimistel mitte kandideerida.

 

Foto: Margus Tsahkna vasakult esimene

Kommentaarid puuduvad