Päikeselised ilmad kasvatasid hüppeliselt arbuusimüüki

Seitsmesed

Maxima jaemüügiketi ostustatistika järgi kasvatas viimaks end näidanud päike hüppeliselt vee- ja arbuusitarbimist, vahendab BNS.

Pärast pikalt kestnud jahedaid ja tuuliseid suveilmu välja tulnud päike ning lõpuks ka üle 20 kraadi ulatuv õhusoojus kasvatasid märgatavalt vee läbimüüki, samuti on kahekordistunud arbuuside populaarsus, teatas Maxima.

"Viimaks ometi annab päike endast märku ning ehkki südasuvist kuumust tuleb ilmatarkade kinnitusel veel oodata, on päike ka inimeste toidulauale jõudnud – märgatavalt rohkem leidub ostukorvist erinevaid jooke ja karastust pakkuvaid puu- ja juurvilju," ütles Maxima kommertsdirektor Kristina Mustonen.

Juba mitmendat aastat on kõige populaarsem jook tavaline joogi- ja mineraalvesi, mille tarbimine on viimastel päikeselistel päevadel kuu algusega võrreldes tõusnud 40-60 protsenti.

“Just veetarbimine on omamoodi ilmaportaalide peegeldaja ja annab ühtlasi märku ka inimeste terviseteadlikkuse pidevast tõusust, kuna erinevaid karastusjooke ja mahlasid ostetakse ka ilmaolude muutudes üsna stabiilselt," märkis Mustonen. "Teine niinimetatud päikesemärk on arbuusid – ilma soojenemisega kasvab nende ostmine tavapäevadega võrreldes isegi kuni kaks korda.”

Kuna ka alanud nädalavahetusel prognoosivad meteoroloogid enamasti päikeselist ja pigem sooja ilma, lisanduvad Mustoneni sõnul ostjate lemmikute hulka ka jäätised ja erinevad eksootilised puuviljad.

"Möödunud päikeselistel päevadel osteti kookospähkleid ligi kaks korda rohkem kui näiteks möödunud nädalavahetusel,"” selgitas Mustonen. "Ning muidugi ka jäätis, millest konkurentsitult eelistatuim on vana hea pulgajäätis – seda ostetakse rohkem kui erinevaid teisi jäätiseliike kokku."

Foto: Scanpix

Kommentaarid puuduvad