Hans Luik ostab 13 miljoniga Pro Kapitali Tallinna ja Riia hotelli

Seitsmesed

Pro Kapital Grupp müüb Tallinna Ilmarine hotelli ja Riia Riga hotelli Hans Luige ettevõttele Sisne Invest ja nende operaatortegevuse BBH Hotel Group OÜ-le; tehingu kogumaht on 13 miljonit eurot.

"Tehingu, sealhulgas osaluste võõrandamise, eesmärgiks on väljuda Tallinna ja Riia hotelliturult, mis ei ole olnud meie põhivaldkonnaks. Tallinna ja Riia hotelliturg on positiivses seisus, mistõttu on meie jaoks õige hetk väljumiseks. Meie eesmärgiks on keskenduda elu- ja ärikinnisvara arendamisele ja kasutada saadavaid rahalisi vahendeid kiirendamaks kontserni põhitegevuseks olevat arendustegevust turgudel, kus on positiivsed trendi," ütles AS Pro Kapital Grupp juhatuse esimehe Paolo Michelozzi börsiteate vahendusel.

Tallinna Ilmarine hotelli ostab Hans Luige ettevõte Sisne Invest OÜ ja Riia Riga hotelli SIA Sisne Invest Riga, teatas Pro Kapital börsile. Tehingu täitmine sõltub ostjast tulenevate tingimuste täitmisest, milleks ostjal on aega kuni 30. septembrini.

Tehingu hinnanguliseks kogumaksumuseks on 13 miljonit eurot, millest Ilmarine hotelli tehing moodustab 6,9 miljonit eurot, mis tasuti tehingu täitmise käigus ja Riga hotelli baashind on 6,1 miljonit eurot. Läti tehingu lõplik hind selgub tehingu täitmisel, kuivõrd hind on sõltuvuses Läti hotelli majandustegevuse tulemist tehingu täitmise hetkeks. Läti tehingu hinnast 630 000 eurot tasuti lepingu sõlmimisel ja ülejäänud ostuhind tasutakse tehingu täitmisel.

Hotellide müügi mõjul väheneb Pro Kapitali kontserni käive 3,1 miljoni euro võrra ning puhaskasum 900 000 euro võrra, samas 2016 finantstulemusi aluseks võttes vähenevad kontserni finantskohustused üle 6,1 miljoni euro võrra ning rahalised vahendid suurenevad 6,9 miljoni euro võrra.

Müügiga lõpetatakse kõik Pro Kapitali ja müüdavate hotellide vahelised lepingud. Pro Kapital sõlmib ostjatega kaubamärkide PK Hotels, PK Ilmarine hotel ja PK Riga hotel kasutamiseks tähtajalise tasuta litsentsilepingu.

PK Ilmarine hotel operaatori osade müügiga kaasnevalt astus Pro Kapitali peajurist Ervin Nurmela tagasi OÜ Hotel Management Services juhatusest ning OÜ Hotel Management Services juhatusse valiti ostjatega seotud isikud. Tehingu Läti segmenti puudutavate äriühingute juhatuse liikmed jätkavad kuni Läti tehingu jõustumiseni juhatuse liikmetena.

Tehingu tulemusena väljub Pro Kapital Tallinna hotelliärist ja Riia hotelli tehingu täitmise järgselt väljub Pro Kapital ka Riia hotelliärist.

BBH Hotel Group OÜ on 2014. aastal loodud kontserni emafirma, mis opereerib Laulasmaa spaa- ja konverentsihotelli ning Tallinna kesklinna hotelle Hotell Euroopa ja Tallinn Seaport Hotel. Grupis töötab vastavalt hooajale umbes 300 inimest.

Foto: Raul Mee

Kommentaarid puuduvad