Maanteeamet alustas liiklejaid viisakusele kutsuva kampaaniaga

Seitsmesed

Kolmapäeval algab maanteeameti kampaania "Viisakus algab meist endist. Ka liikluses", tegemist on esimese liiklusviisakuse teemalise kampaaniaga.

Esmakordselt liiklusviisakuse teemal läbiviidava kampaania eesmärk on teadvustada liiklejatele, et ohutum ja stressivabam liiklus algab iga inimese enda liikluskäitumisest, edastas maanteeamet.

"Soovime kampaaniaga pöörata rohkem tähelepanu liiklejate üksteise märkamisele ja arvestamisele igapäevases liikluskeskkonnas. Iga liikleja isiklik eeskuju mõjutab meie perekonna, töökollektiivi ning ka kogukonna liikluskäitumist," sõnas maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Kai Kuuspalu. "Nagu ka kampaania sõnum ütleb, siis liiklusviisakus ei ole mingi eraldiseisev asi, vaid osa meie väärikusest ja hoolivast suhtumisest enda ning teiste vastu. Olles viisakas liikleja, oled eelkõige viisakas inimene."

"Peaksime ise liikluses käituma nii, nagu soovime, et meiega käitutakse," ütles politseikapten Sirle Loigo. "On hulk inimesi, kelle jaoks on täiesti loomulik jala gaasipedaalilt tõstmine, et lasta kaasliiklejal rida vahetada või pööre sooritada." Ta märkis, et iga närviline liikleja toodab juurde rohkem närvilisust ja asjatuid ohte. "Näitame, et me päriselt ka hoolime ja austame üksteist ning seda kõikjal, ka liikluses," ütles politseikapaten.

Kampaania "Viisakus algab meist endist. Ka liikluses" kestab 17. oktoobrini. Kampaania sihtrühmaks on 25–45-aastased liiklejad ning selle raames kutsub amet kõiki asutusi ning organisatsioone toetama liiklusviisakuse kampaaniat omapoolsete algatuste ja aktsioonidega.

Kommentaarid puuduvad