Lennujaama rekonstruktsioonitööd lõppevad suuremas osas oktoobris

BNS

Tallinna Lennujaama rekonstrueerimistööd on graafikus ja lõppevad suuremas osas 12. oktoobril, selleks et tuleval aastal taas alata parkimishoone ehitamisega.

"Hetkel käimasoleva lennuliiklusala arendusprojektiga on Tallinna Lennujaam jõudnud vaheetapini IV, mis kestab kuni 12. oktoobrini. Selle ajani on lennujaam lennuliiklusele suletud viiel ööl nädalas kell 00.30-06.00 ning avatud vaid teisipäeva ööl vastu kolmapäeva ning reede ööl vastu laupäeva," ütles Tallinna Lennujaama pressiesindaja Priit Koff.

"Ehitustööd on septembri alguse seisuga 92 protsendi ulatuses valmis ja plaanipäraselt toimub üleminek uuele rajatulede süsteemile 12. oktoobril," rääkis Koff. "IV etapi lõpetamise järel jätkuvad veel heakorratööd kogu objekti ulatuses."

"Septembri esimesel päeval lõpetati sujuvalt kulgenud asfalteerimistööd, veel on jäänud mõned suuremahulised tööd, näiteks lennuraja keskosa asfaltkatte uuendamine öösiti, navigatsioonitulede süsteemi ehitus ja häälestamine, mootorite testiala ja perrooni M deflektorseinte rajamine, ehitustööde lõpetamine kõikides tsoonides ja lumekogumisalade ehitus," lisas ta.

Lisaks heakorratöödele jätkab lennujaam tuleval aastal uue parkimismaja ehitamisega, märkis Koff. Tallinna Lennujaam ning KMG Inseneriehituse AS ja AS LNK Industries esindajad allkirjastasid septembri alguses ehituslepingu, mille kohaselt rajatakse 2019. aastaks Tallinna lennujaama 13 miljoni eest 1100 sõidukile mõeldud parkimismaja. Ehitus algab tuleva aasta jaanuaris ja kestab aasta.

Lennuraja rekonstrueerimiseks sõlmis Tallinna Lennujaam ja ehitusfirma Lemminkäinen möödunud aasta alul 34,6 miljoni euro suuruse lepingu parandus- ja laiendustööde teostamiseks. Ehitusprojekti raames rekonstrueeritakse olemasoleva lennuraja 20 aasta vanune kattekonstruktsioon, pikendatakse lennurada ning parendatakse ruleerimisteede ja õhusõidukite perroonialade süsteemi.

Riigifirma Tallinna Lennujaama kontsern käitab Lennart Meri Tallinna lennujaama, Kärdla lennujaama, Kuressaare lennujaama, Tartu lennujaama, Pärnu lennujaama, Ruhnu lennuvälja ja Kihnu lennuvälja.

Kommentaarid puuduvad