Politsei soovitab tippkohtumise ajal Tartu maateed vältida

Seitsmesed

Nädala lõpus aset leidev Euroopa Liidu digitaalvaldkonna tippkohtumine toob kahe päeva jooksul kaasa suured liikluspiirandud, politsei soovitab sel ajal vältida eeskätt Tartu maanteed.

Põhja prefekt Kristian Jaani ütles esmaspäeval ajakirjanikele, et peamiselt on liiklus piiratud tippkohtumisel osalevate delegatsioonide liikumise tõttu. Tippkohtumisele on saabumas kokku kõrgetasemelist 30 delegatsiooni. Jaani sõnul on delegatsioonide liikumiste korraldamise väga suur logistiline väljakutse. Jaani nimetas seda väljakutset politsei jaoks "enneolematuks".

"Hoidke [neljapäeval ja reedel] Tartu maanteelt eemale," soovitas Jaani. Tema sõnul võib delegatsioonide liikumise ajal Tartu maantee läbimine võtta "väga palju aega".  Politsei soovitab inimestel, kes neljapäeval ja reedel tahavad minna lennujaama või sadamasse, varuda selleks rohkem aega. Jaani sõnul muutub olukord liikluses taas tavapäraseks laupäeva hommikul.

Jaani sõnas, et mõned tippkohtumisele saabuvad riigipead soovivad külastada Tapal või Ämaris teenivaid üksusi, mis tähendab, et ka nendel suundadel võib reede hommikul liikvel olla politsei julgestusega kolonne.

Tippkohtumise ajal tagab korda ligi 800 politseinikku, koos sisekaitseakadeemia kadettide, kaitseväelaste ja kaitseliitlastega on Tallinna tänavatel korda tagamas umbes tuhat inimest. Jaani sõnul on tippkohtumise ajaks Tallinna toodud abjõude üle kogu Eesti.

Neljapäeval kella 12–21 liiguvad delegatsioonid Tallinna lennujaamast mööda Tartu maanteed kesklinna hotellidesse.

Alates kella 15 kuni kella 23 on Swissotel hotelli ees Rävala puiestee lõigul kinni Tartu maantee suund. Kreutzwaldi tänava teelõik Hilton Park Hotell ees on liikluseks suletud neljapäeval kella 12 kuni reede keskööni. Radisson Blu Sky Hotelli parklas Rävala puiesteel on piiratud parkimine alates neljapäeva keskpäevast kuni 30. septembri õhtuni.

Neljapäeval kella 18–20 ajal liiguvad delegatsioonid kesklinnast Kadrioru kunstimuuseumisse. Seoses sellega tekivad liiklusseisakud Tartu, Pärnu ja Narva maanteel. Alates kella 18 kuni kella 23 on liiklusele suletud Weizenbergi tänav alates Poska ristmikust kuni Mäekalda tänavani.

Neljapäeval on alates kella 12 kuni laupäeva hommikuni ajutiselt piiratud parkimist Toompeal ja vanalinnas Vene tänaval.

Reedel kell 9–11 sulgeb politsei liikluseks Põhja puiestee alates Sadama tänavast kuni Kalaranna tänavani ning Kalaranna tänava alates Oda tänavast kuni Kalasadama tänavani. Sõidukitele on suletud täielikult ka Kalasadama tänav. Sõidukid suunatakse ümbersõidule Tööstuse ja Oda tänavate kaudu. Pirita poolt tulijatel soovitavad korravalvurid kasutada Põhja-Tallinnasse jõudmiseks Smuuli teed, Peterburi teed ja Tehnika tänavat.

Reedel kell 11–21 on piiratud jalakäijate ligipääs Linnahalli juurde. Jalakäijad pääsevad Linda Line’i sadamasse läbi Kalasadama tänava. Sõidukid pääsevad A-terminali mööda Logi tänavat, mis muudetakse ajutiselt kahesuunaliseks. Reedel on nii jalakäijatele kui ka sõidukijuhtidele suletud Põhja puiesteel asuv Circle K tankla.

Reedel hakkavas lates kella 17 delegatsioonid liiguvad Kultuurikatlast kesklinna hotellidesse ja Tallinna lennujaama. Osad delegatsioonid liiguvad lennujaama laupäeva hommikul, mis võib samuti kaasa tuua liiklusseisakuid.

Kõigil, kes plaanivad neljapäeval ja reedel liikuda Tallinna lennujaama, soovitab politsei igaks juhuks varuda tavapärasest oluliselt rohkem aega.

Kommentaarid puuduvad