Üheksa kuuga on hambaarsti külastanud vaid pooled lastest ja noortest

Seitsmesed

Selle aasta üheksa kuu andmed näitavad, et hambaarsti juurde on jõudnud vaid 53,4 protsenti kolme- kuni 19-aastastest lastest ja noortest, vahendab BNS.

Hambaarstikülastuste arvu tõstmiseks alustab haigekassa laste hammaste tervise teavituskampaaniat, mille eesmärgiks on tõsta laste ja noorte teadlikkust suu tervisest ning meenutada vajadust käia vähemalt kord aastas hambaarsti juures kontrollis.

Kuna kõige vähem jõuavad hambaarsti juurde noored vanuses 15-19 eluaastat (44-50%) siis on ka käesolev kampaania suunatud esmalt sellele vanusegrupile, et aidata neil astuda täiskasvanuellu tervete hammastega. Eestis on alla 19-aastaste laste hambaravi haigekassa lepingupartnerite juures tasuta.

Samuti on oluline teavitada noori, kuidas ka ise hammaste eest õigesti hoolitseda. Selleks tuleb hambaid pesta kaks korda päevas kaks kuni kolm minutit, hoida toidukordade vahel pausi, kasutada pehmet (soft-märgistusega) hambaharja ja fluoriidiga hambapastat ning janu korral juua vett.

Kampaania kestab ühe kuu vältel, oktoobri keskpaigast novembrini. Lisaks teleklipile, raadio-ja sotsiaalmeediareklaamidele on valminud ka ühe minuti loengud, seda nii eesti kui ka vene keeles.

Kommentaarid puuduvad