Eesti aasta ettevõtlikuks kooliks valiti Tallinna 21. kool

Seitsmesed

Tallinnas toimunud rahvusvahelisel ettevõtlusõppe konverentsil valiti Eesti aasta ettevõtlikuks kooliks Tallinna 21. kool, vahendab BNS.

Eesti ettevõtlikumaks kooliks valitud Tallinna 21. Kool on pakkunud ettevõtlusõpet Junior Achievementi programmide järgi alates 1998. aastast. Selle aja jooksul on tegutsenud koolis üle 80 õpilasfirma. Kool on ettevõtlusõpet süstemaatiliselt arendanud, praegu osalevad ettevõtlusõppes rohkem kui pooled gümnasistid ning õppe läbiviimisse on kaasatud arvukalt ettevõtjaid, mentoreid ja lapsevanemaid, teatas haridus- ja teadusministeerium (HTM).

Aasta ettevõtliku kooli tiitli pälvis kokku 15 õppeasutust 15 riigist. Euroopa ettevõtlusõppe projekti eestvedaja Junior Achievement Euroopa tunnustab ettevõtlikke koole kolmandat aastat. Parimate väljaselgitamisel võetakse arvesse erinevaid aspekte, näiteks ettevõtjate ja kogukonna kaasatust, õpetajate ettevalmistust ja kooli strateegiat ettevõtlusõppe edendamisel.

Konverentsil tutvustati ka Euroopa ettevõtlusõppe projekti ICEE käigus läbiviidud uuringut. Rahvusvahelise uuringu tulemused näitavad, et ettevõtlusõpe on oluline, kuid noorte teadmisele ja valikutele mõju avaldamiseks on vaja, et õpilased tegeleksid sellega vähemalt sada tundi. Uuring viidi läbi viies riigis, Eestist osalesid Tallinna 21. Kool, Võru Gümnaasium, Kuressaare Ametikool ja Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus.

Ettevõtlusõppe konverents toimub Tallinnas 16.-17. novembril Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise egiidi all ning selle korraldab Junior Achievement Eesti koostöös HTM-iga. Konverentsil osaleb rohkem kui sada valdkonna eksperti, poliitikakujundajat, ametnikku ja ettevõtjat erinevatest Euroopa riikidest.

Kommentaarid puuduvad