Täna
23. okt
5...9
-1...8
Homme
24. okt
3...8
0...6

Eesti

Taaskasutusfirma Humana korraldab riiete kogumise kampaania

Foto on illustreeriv!
11:27 19. november 2017
Autor: BNS

Euroopa jäätmetekke vähendamise nädala raames toimub taaskasutusfirma Humana eestvõttel riidekogumine "Kapid korda!" ja seda nii Valgas, Võrus kui ka Viljandis.

Rõivaste uuele eluringile suunamine aitab ühelt poolt vähendada uute loodusressursside kasutuselevõttu, teiselt poolt vähendab jäätmeteket, märkis Humana.

Humana infojuhi Mari-Helene Kaberi sõnul on riided inimese pakend nagu plastpudel on limonaadi pakend – kummagi koht ei ole prügimäel ega põletusahjus, sest samal või uuel kujul saab neid taaskasutada.

25. novembril saab seisma jäänud ja üleliigsed riided suunata uuele eluringile Valga Humana kaupluses. 20.-24. novembril korraldavad Võrus riiete vastuvõtmist viis haridus- ja tervishoiuasutust. Viljandis Sakala keskuses saab riided ära anda 20.-24. novembrini.

Linnades ja asulates, kus puudub võimalus igapäevaselt oma riideid ära anda, on kogumiskampaaniad ainus võimalus enda ebavajalikud, kuid ikka veel kasutuskõlblikud riided taaskasutusse suunata. Oodatud on riided, jalatsid, mänguasjad, kodutekstiil, aksessuaarid. Määrdunud ja katkiseid riideid, kodutehnikat ja nõusid palutakse mitte tuua.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob oktoobrikuu Sinu tähemärgile?