Kutsekoolid avavad huvilistele oma uksed

Seitsmesed

Esmaspäevast reedeni tähistatakse Euroopa kutseoskuste nädalat, mil on ka Eesti kutseõppeasutuste uksed huvilistele avatud, vahendab BNS.

„Euroopa tööjõust ligi pool on kutseharidusega. Hea ettevalmistuse ning ajakohaste oskustega töötajad kujundavad igapäevaselt riikide majanduslikku käekäiku,“ ütles haridus- ja teadusministeeriumi kutsehariduse osakonna juhataja Helen Põllo. „Eesti kutseõppeasutused on muutunud elukestva õppe keskusteks, kus kõrvuti õpivad nii äsja põhikooli lõpetanud kui ka elus kannapööret tegevad pikaajalise töökogemusega inimesed. Paindlikud õppimisvõimalused, sealhulgas töökohapõhine õpe peavad kaasa aitama sellele, et igaüks leiaks kutsekoolis võimaluse erialaseid oskusi omandada.“

Helen Põllo viitas, et äsja jõudsid meie suurepärased maastikuehitajad, Räpina Aianduskooli vilistlased Mairold Mänd ja Erik Rüütel ülemaailmsetel kutsemeistrivõistlustel WorldSkills esmakordselt medalivõiduni. „Võime tunda uhkust Eesti kutsehariduse taseme ja kvaliteedi üle,“ ütles ta.

Kutseoskuste nädala puhul ootavad Eesti kutseõppeasutused huvilisi endale külla. Õpilasvarjuna saab külastada tunde ja töökodasid Tartu Kutsehariduskeskuses ning Pärnumaa Kutsehariduskeskuses. Kuressaare Ametikoolis toimub põhikooliõpilastele põnev oskuste päev. Tallinna Majanduskoolis pakuvad õpetajad uusi teadmisi avatud loengute sarjas. Tartu Tervishoiu Kõrgkool tutvustab elustamise töötoas erakorralise meditsiini tehniku eriala. Tallinna Ehituskool valmistab ja kingib 100 lastetooli SOS Lastekülale ning Tartu Kunstikool korraldab 24 tundi kestva koomiksi joonistamise ürituse.

Kommentaarid puuduvad