Meremuuseum kutsub külastama remondi eelset Paksu Margareetat

Seitsmesed

Eesti Meremuuseumi püsiekspositsiooni sisaldav Paksu Margareeta suurtükitorn suletakse jaanuari lõpus pooleteist aastat kestvaks renoveerimiseks ja meremuuseum kutsub enne seda külastama veel avatud püsinäitust kõiki, kes mingil põhjusel viimastel aastakümnetel seda näinud pole, vahendab BNS.

"Eeldame, et praeguseks on "vanas heas" Paksus Margareetas käinud kõik Eesti elanikud," ütles meremuuseumi direktor Urmas Dresen pressiesindaja teatel. "Kui aga leidub veel keegi, kes ei ole, siis kutsume üles endast teada andma ning meid külastama. Enne ei saa me muuseumit sulgeda!"

Dreseni sõnul on Paks Margareeta oluline maamärk linnapildis ning ligi 36 aastat põhiosas muutumatuna püsinud ekspositsioon selle sees nii mõneski mõttes legendaarsed.

"Hetkel on Paksu Margareeta esimesel korrusel avatud näitus, kus saab ekspo- ja sisekujunduse ideekonkursile laekunud töödega tutvuda ning läbi võidutöö saada ka aimu, kuidas tulevane muuseum välja nägema hakkab," lausus Dresen.

Arendusprojekti käigus saab Paks Margareeta koge vraki eksponeerimiseks juurde uue saali, renoveeritud ruumid, lifti, rohkem sissepääse ja läbivalt parendatud külastajateekonna. Uus ekspositsioon Paksus Margareetas viib külastaja merekaubanduse ja laevaehituse maailma.

Et iga Eesti inimene saaks ütelda, et tema on Paksus Margareetas käinud, korraldab meremuuseum kampaania „Kes ei ole käinud Paksus Margareetas?“, mille auhinnaks on aastapilet tervele perele 2019. aasta teises pooles avatavasse uude Paksu Margareeta muuseumisse.

Virtuaaltuuri Paksus Margareetas saab vaadata SIIN!

Kommentaarid puuduvad