Automaattulirelvade hankel kvalifitseerus üheksa pakkumist

Seitsmesed

Kaitseväe ja teiste jõuametitele automaattulirelvade ostmiseks välja kuulutatud riigihankele esitatud 14 pakkumisest kvalifitseerus üheksa pakkumist, hanke eeldatav maht on 75 miljonit eurot, vahendab BNS.

Kaitseinvesteeringute keskuse välja kuulutatud automaattulirelvade hankele kvalifitseerus üheksa pakkujat, teatas keskuse pressiesindaja BNS-ile. Hankele kvalifitseerusid relvatootjad Heckler & Koch GmbH Saksamaalt, Sig Sauer Inc USA-st, Colt Canada Corporation , Fabryka Broni "Lucznik" Poolast, Ceska Zbrojovka Tšehhist, Israel Weapon Industries Ltd, Lewis Machine & Tool Company  USA-st, Patriot Ordnance Factory Inc. USA-st ning Soome ettevõtte Sako Ltd. ja Itaalia ettevõtte Fabbrica dÁrmi Pietro Beretta S.p.A ühispakkumus.

Kvalifitseerunud ettevõtetele edastatakse hanketingimused pakkumuste tegemiseks selle aasta lõpuks. Pakkumusi oodatakse esimese kvartali jooksul. Hanke võitjaga sõlmitakse raamleping seitsmeks aastaks.

Kokku esitati hankele läbi riigihangete registri 14 taotlust, millest viis ei kvalifitseerunud.

"Kõik kvalifitseerunud ettevõtted on tuntud relvatootjad, hankes osalejate hulk ja kõrge tase on eelduseks, et saame hankida Eesti kaitseväele parimad  ja majanduslikult soodsamad relvad," ütles keskuse direktor kolonel Rauno Sirk.

Keskus kuulutas hanke 5,56-millimeetriste ja 7,62-millimeetriste   automaattulirelvade ja nende lisavarustuse ostmiseks välja juunis.

Hanke eesmärgiks on osta  1. ja 2. jalaväebrigaadile uued automaattulirelvad. Hankesse on kaasatud lisaks kaitseväele justiitsministeerium ning politsei- ja piirivalveamet. Tehniline spetsifikatsioon ja nõudmised relvastusele on kokku pandud kaitseväe juhtimisel.

Kavandatava hankelepingu kohaselt ostab Kaitseinvesteeringute Keskus aastatel 2018 – 2021 ligikaudu 11000 automaattulirelva. Lisaks sellele peab sõlmitav raamleping võimaldama täiendavalt kuni 18 000 automaattulirelva ostmist aastani 2024.

Hanke maksimaalne eeldatav maksumus on 75 miljonit eurot. Tegemist on järgneva kümnendi ühe mahukama ja olulisema relvastushankega liikursuurtükkide K-9 ja laskemoona hangete kõrval.

Kommentaarid puuduvad