Eesti ei plaani Iraaki sõdureid juurde saata

Seitsmesed

Kommenteerides leedu kaitseväe ülem kindralleitnant Jonas Vytautas Žukase sõnu, mille kohaselt peavad Balti riigid konsultatsioone, et moodustada ühine eriüksus võitluseks islamiäärmuslaste terroriorganisatsiooniga ISIS, teatas kaitseministeerium, et Eesti ei plaani täiendavate üksuste saatmist Iraaki.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja ütles BNS-ile, et Eesti on mitmeid aastaid aktiivselt panustanud ISIS-e vastastesse võitlusesse Iraagis. Nii koolitab Eesti kaitseväe instruktorite meeskond Iraagi julgeolekujõudude liikmeid, Bagdadis nõustab Eesti vanemohvitser rahvusvahelise koalitsiooni koosseisus sõjalis-strateegilise nõunikuna Iraagi julgeolekustruktuure ning üks Eesti kaitseväe instruktor osaleb NATO väljaõppeprogrammi raames. Samuti oleme saatnud Iraagile relvastust ja lahingumoona.

"Eesti plaanib jätkata instruktorite ja staabiohvitseri lähetamisega Iraaki vähemalt 2018. aasta jooksul, mille jaoks on kaitseminister taotlenud ka riigikogult mandaati. Praegu ei ole Eestil plaanis täiendavate Eesti kaitseväe üksuste saatmist Iraaki," ütles pressiesindaja.

Balti riikide relvajõudude juhid peavad konsultatsioone, et moodustada ühine eriüksus võitluseks islamiäärmuslaste terroriorganisatsiooniga ISIS, teatas Leedu kaitseväe ülem kindralleitnant Jonas Vytautas Žukas.

"Algselt oli plaan moodustada ühine eriüksus, kuid nüüdseks on plaanid pisut muutunud," ütles ta kolmapäeval. "Aga nii või teisiti, üksus luuakse," kinnitas kindralleitnant.

Leedu kaitseminister Raimundas Karoblis märkis samas, et Lähis-Idas tegutsemiseks loodava eriüksuse moodustavad Läti ja Leedu, Eesti aga panustab muude võimekustega.

Eriüksus plaanitakse Iraaki saata järgmise aasta alguses.

Kommentaarid puuduvad