Šmigun-Vähile jäävad Torino olümpiakullad alles

Seitsmesed

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) teatas, et 2006. aasta Torino taliolümpiamängude proovide järeltestimine on lõppenud ning ühtegi positiivset proovi ei leitud, seega jäävad Kristina Šmigun-Vähile Torinos võidetud olümpiamedalid alles, vahendab BNS.

"ROK kinnitab, et kõikide 2006. aastal Torino olümpiamängudel võetud dopinguproovide järelanalüüsimine on lõpule viidud ja selle käigus ei ilmnenud ainsatki positiivset dopinguproovi. Mingeid käimasolevaid protseduure pole ja see järelanalüüsi protsess on nüüd kindlasti lõppenud," teatas ROK kodulehel.

"Minu päev on täna päikest täis. Me kõik oleme neid paari lauset kaua oodanud. Mul ei ole midagi lisada - seal on kõik väga selgelt öeldud," sõnas Šmigun-Vähi Postimehele.

ROK esitas Šmigun-Vähile 2013. aasta detsembris kahtlustuse seoses tema 2006. aasta proovidest leituga. Šmigun-Vähi kaebas A-proovi avamise kohtusse ja seetõttu ei avatud B-proovi.  

Šmigun-Vähi võitis Torino olümpiamängudel kaks kuldmedalit: 7,5 + 7,5 km suusavahetusega sõidus ja 10 km klassikatehnika eraldistardis.

Kommentaarid puuduvad