Homme
20. okt
8...11
-1...8
Ülehomme
21. okt
6...11
-2...8

Eesti

Otepää saab 21. korda talvepealinnaks

17:45 16. detsember 2017
Autor: BNS

Astronoomiline talv algab eeloleval neljapäeval, 21. detsembril kell 18.28 ning just sel hetkel kroonitakse Otepää talvepealinnaks – sedapuhku hakkab Otepää talvepealinna tiitlit kandma juba 21. korda.

Otepää ettevõtjad tervitavad talve algust kell 17 Tehvandi staadionil algava paraadiga, kus demonstreeritakse valmisolekut talveks – näha saab talvist tehnikat: rajatraktoreid, lumekahureid, mootorsaane, ATV-sid ja muud seesugust. Tehvandi parklas pakuvad ettevõtted ja ürituste korraldajad pääsmeid, tooteid ja teenuseid. Publikut ootavad loosiauhinnad paraadil osalevate ettevõtetelt. Paraadi juhib Erkki Sarapuu ja meeleolu loob Pühajärve puhkpilliorkester. Karupesa hotellis pakutakse aga kringlit ja teed.

Kell 18 toimub Otepää keskväljakul talvepealinna tiitli üleandmistseremoonia. Kohal on teemapealinnade esindajad ja külalised, esineb Taavi Peterson. Tuleleekidega tantsib Tanya Alybina. Otse-eetris on Sky Plusi saatejuht Vaido Pannel intervjuudega. Tunnustatakse Otepää rännumeest Heini Räämetit. Talv saabub tulemängu saatel, kõigile pealtvaatajatele pakutakse kringlit ja sooja teed. Kell 19 saab Otepää kultuurikeskuses kuulata The Ilves Sistersi kontserti "Talvevõlumaa".

Samal ajal avatakse GMP Clubhoteli juures pronksist karuskulptuur. Karu valmis 100 aastat tagasi Hollandi meistrite valukojas. GMP Clubhotel kingib karu ühinenud Otepää vallale Eesti Vabariik 100 raames. Ühtlasi tähistab karu ka GMP Clubhoteli 10. sünnipäeva.

Talvepealinna ametlikuks talveraadioks on Sky Plus. Talveraadio edastab infot Otepää lumeolude ja talviste ürituste kohta.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob oktoobrikuu Sinu tähemärgile?