Loomakaitsjad protestisid Rimi keti kanamunamüügi vastu

BNS

Loomakaitsjad korraldasid laupäeval Tallinna ja Tartu Rimi kaupluste ees meeleavalduse, et protestida jaeketis müüdavate puurikanamunade müügi vastu.

"Nähtamatud Loomad usub, et kõik farmiloomad väärivad head kohtlemist. Seetõttu veame Eestis kampaaniat, mis kutsub ettevõtteid müüma puurivabu mune ja loobuma kanadele suuri heaoluprobleeme põhjustavast puurisüsteemide toetamisest," ütles ürituse taga olnud loomakaitseorganisatsiooni Nähtamatud Loomad president Kristina Mering.

Meeleavaldused moodustasid osa terves Baltikumis vältavast kampaaniast, mis kutsub üles Rimit loobuma puurikanade munade müügist. Rimi valiti tänavu sügisel Eesti aasta vastutustundlikuks ettevõtteks. Seetõttu kutsubki Nähtamatud Loomad Rimit üles enda reaalsetes otsustes vastutustundlikkust ja ettevõtte väärtuseid näitama.

"Sarnased poliisid on piisava üleminekuajaga võtnud vastu juba paljud maailma suured toidukorporatsioonid, viimati näiteks Nestlé ja Kraft Heinz. Paljud ettevõtted on hetkel läbirääkimistes, et töötada välja üleminekukava puurivabade munade müügile. Ligi 2000 Eesti inimest ja Rimi klienti on allkirjastanud petitsiooni, mis kutsub ka Rimit üles loomade heaoluga arvestavat otsust langetama," selgitass Mering. 

Puurivabade munade eelistamine on loomakaitsjate andmeil tõusvas kasvutrendis kogu Euroopas nii tarbijate kui ka ettevõtete hulgas. Nähtamatud Loomad kutsub üles eelistama puurivabades süsteemides peetud kanade mune, mille munal algav kood algab numbriga 0; 1 või 2. Puurikanade munadel olev kood algab numbriga 3 ning need tasub loomakaitsjate sõnul kanade heaolu arvestades ostmata jätta.

Kommentaarid puuduvad