Keskerakond teenis partei varalt tulu ligi 630 000 eurot

Seitsmesed

Keskerakond kogus möödunud aasta viimases kvartalis ligi 1,1 miljonit eurot, sellest ligi 630 000 eurot moodustas tulu erakonna varalt.

Eelmise aasta neljandas kvartalis kogus Keskerakond eraisikute annetustena kokku 52 945 eurot, liikmemaksudest laekus erakonnale 16 060 ning riigitoetust sai Keskerakond kokku 361 760 eurot, selgub erakondade rahastamise järelevalve komisjonile esitatud aruandest.

Aruande kohaselt teenis Keskerakond möödunud aasta viimases kvartalis tulu erakonna varalt 628 561 eurot.

Seega kogus Keskerakond möödunud aasta viimases kvartalis liikmemaksude, annetuste, riigieelarvest laekunud toetustena ning tuluna erakonna varalt kokku 1 059 327 eurot.

Suurima rahalise annetuse Keskerakonnale tegi möödunud aasta neljandas kvartalis Denis Belov, kes andis parteile 10 000 eurot.

Keskerakond müüs eelmise aasta oktoobris oma Toom-Rüütli tänaval asuva büroo 1,8 miljoni euro eest BC 31 Holding OÜ-le.

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb sõnas toona, et büroo müügist saadud tulu eest saab erakond katta oma kohustused.

Ta sõnas, et müügisumma on rahuldav, kuid tuleb arvestada, et erakonnal oli ja on üleval mitmeid rahalisi kohustusi. Näiteks tuli eelmise aasta septembris ilmsiks, et erakonna varasem peasekretär Priit Toobal on endise esimehe Edgar Savisaare juhtimisajal allkirjastanud 2014. aastal garantiikirjad 730 000 euro väärtuses osaühingule Midfield.

Samuti on Keskerakonna vastu nõudeid erakondade rahastamise järelevalve komisjonil.

Kommentaarid puuduvad