Reinsalu vabandas “kanakarja kambaka” pärast

Seitsmesed

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv justiitsminister Urmas Reinsalu vabandas, et nimetas teater NO99 lavastajat Tiit Ojasood hukka mõistvate inimeste avaldust "kanakarja kambakaks", samuti teiste neid ärritavate avalike väljaütlemiste pärast, vahendab BNS.

"Minu tänane kommentaar selle kohta, kas ühiskonnas on olemas võime halastada pärast karistamist, on moondud hoopis küsimuseks, kas ma kergekäeliselt suhtun naistevastasesse vägivalda," sõnas Reinsali IRL-i pressiesindaja teatel.

"Ei, ei suhtu," sõnas minister. "Igasugune vägivald kõigis vormides on lubamatu. Kuri tegu peab saama karistatud. Seda kurssi on ajanud justiitsministeerium varem ja ka nüüd.  Ma vabandan oma avalduse sõnastuse pärast, kui see tegi kellelegi haiget."

Esmaspäeval saadeti presidendile avalik kiri, milles taunitakse 2016. aastal näitlejanna kallal vägivallatsenud NO99 lavastaja Tiit Ojasoo kaasamist EV 100. aastapäeva vastuvõtu kunstilise programmi loomisse.

Urmas Reinsalu kirjutas aga Eesti Päevalehele saadetud arvamusloos, et ehkki ta inimesena Tiit Ojasood ei tunne, siis «kui minult tema lepitusmenetluse juhtumi kohta omal ajal arvamust avaldasin, siis mõistsin ma naistevastase vägivalla hukka, kuid nüüd, tänase kirja valguses, lausa kahetsen seda avaldust». 

Kommentaarid puuduvad