Ossinovski: Reinsalu lause muutis paljud opositsionäärid feministideks

BNS

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski kirjutab sotsiaalmeedias, et justiitsminister Urmas Reinsalu väljaütlemiste tulemusel muutusid paljud opositsioonipoliitikud feministideks.

"Kahtlemata on Reinsalu väljaütlemised valitsuse liikmele kohatud ning sotsiaaldemokraadid mõistavad need üheselt hukka," kirjutas Ossinovski Facebookis. "Kui paljud opositsioonipoliitikud on poliitilise punktivõidu lootuses vaat' et üleöö feministideks muutunud, siis sotsiaaldemokraatide jaoks on sooline võrdõiguslikkus alati olnud meie maailmavaate lahutamatuks osaks."

"Seepärast on mõistetav, et paljud sotsiaaldemokraadid on reageerinud Reinsalu väljaütlemistele sedavõrd jõuliselt – umbusalduse avaldamiseni välja. Ka mina jagan Hannes Hanso emotsiooni – 21. sajandil on naiste alandamine lubamatu. Erakond arutab kujunenud poliitilist olukorda uuel nädalal," märkis Ossinovski.

Umbusaldusavalduse aluseks on Reinsalu lause, milles ta naeruvääristas naistevastase vägivalla hukkamõistjaid, kelle pöördumise ajendas presidendi otsus valida naistevastases vägivallas süüdi mõistetud Tiit Ojasoo ja tema teater NO99 vabariigi aastapäeva etendust lavastama.

Kommentaarid puuduvad