Ratas: umbusalduse läbiminekuks pole hääled koos

Seitsmesed

Peaminister Jüri Ratase hinnangul ei ole opositisoonil justiitsminister Urmas Reinsalule umbusalduse avaldamiseks hääled koos, vahendab BNS.

"Umbusalduse läbiminekuks kindlasti seda 51 häält ei ole olemas," ütles Ratas esmaspäeval pärast koalitsiooninõukogu koosolekut BNS-ile.

Riigikogus esmaspäeval kogunenud koalitsiooninõukogu Isamaa ja Res Publica Liidu liikmest justiitsminister Reinsalu küsimuses otsuseid ei langetanud.

"Kui räägime tänasest poliitilisest seisust, siis muidugi on kahetsusväärne see, et Reformierakond soovib olukorda destabiliseerida. Samas seda ei saa opositsioonile ette heita," rääkis Ratas.

Hinnates suhteid koalitsioonis, mille üks osapool, sotsiaaldemokraadid, ootaksid Reinsalu tagasiastumist, ei andnud Ratas kuidagi mõista, et need oleks tuntavalt pingestunud.

"Koalitsiooni sisemine meeleolu oli vähemalt tänases koalitsiooninõukogus töine, natukene huumorit - nii nagu Eesti keskkonnas ikka on," rääkis peaminister ja Keskerakonna esimees.

Riigikogu Reformierakonna fraktsioon teatas reedel, et kui Reinsalu esmaspäevaks tagasi ei astu, algatab fraktsioon umbusaldusavalduse.

Umbusaldusavalduse aluseks on Reinsalu lause, milles ta naeruvääristas naistevastase vägivalla hukkamõistjaid, kelle pöördumise ajendas presidendi otsus valida naistevastases vägivallas süüdi mõistetud Tiit Ojasoo ja tema teater NO99 vabariigi aastapäeva etendust lavastama.

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni hinnangul peaks Reinsalu ise tagasi astuma, SDE juhatus kujundab oma seisukoha kolmapäeval.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon otsustas, et ei võta justiitsministri võimaliku umbusaldamise suhtes seisukohta enne ministriga kohtumist. EKRE fraktsioon kohtub Reinsaluga kolmapäeva hommikul.

Kommentaarid puuduvad