Mupo võttis kasutusele vormikaamerad

BNS

Reedel võttis Tallinna munitsipaalpolitsei ameti (mupo) kasutusse vormikaamerad, mis vajadusel fikseerivad välitööd tegeva ametniku töö.

Kaameraid kasutavad välipatrull ja piletikontrolörid. Kuna tegemist on eeskätt välitöödel kasutatavate kaameratega, siis on neil ka vastavad parameetrid – on vastupidavad kuumale, külmale ja vihmasele ilmastikule, samuti on neil öörežiim, mis võimaldab salvestusi teha pimedas.

Kaamerate väljavaliku ja hanke läbiviinud mupo juhataja asetäitja Janek Lassi sõnul testiti erinevaid kaameraid pea aasta, enne, kui valiti välja parima hinna ja kvaliteedi suhtega variant.

„Praeguste kaamerate salvestuskvaliteet on väga hea, seda nii heli- kui pildi seisukohalt. Kaamera peab vastu terve välitöö tsükli pikkuse, see on ligi 12 tundi. Huvitav aspekt on see, et kaamera on küll pideval filmimisrežiimil ja töötab, kuid salvestama asub alles hetkel, kui patrull selleks tõsise vajaduse leiab olevat. Salvestusnuppu vajutades liigub salvesti 30 sekundit varasemasse tsüklisse ning salvestusel kajastubki tegevus 30 sekundit enne salvesti aktiveerimist," lisas Lassi.

Lassi sõnul on kaamera vajalik olukordades, kui tegemist on nii öelda sõna-sõna-vastu olukorrale, kus juures ei viibi tunnistajaid. Sel juhul on võimalik üle vaadata kogu vaidlusalune episood. Samuti peaks kaamera distsiplineerima korrarikkujat, kui ta suhtleb ametnikuga.

Kommentaarid puuduvad