IRL tahab muuta 1. oktoobri omavalitsuspäevaks

Seitsmesed

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioon andis teisipäeval riigikogule eelnõu, mille eesmärk on täiendada pühade ja tähtpäevade seadust punktiga, mille järgi 1. oktoober muutuks riikliku tähtpäevana tähistatavaks omavalitsuspäevaks, vahendab BNS.

"Eelnõu eesmärk on tähistada 1. oktoobril omavalitsuspäeva ning seda riikliku tähtpäevana, sest Eesti omavalitsused väärivad oma riiklikku tähtpäeva,“ ütles IRL-i fraktsiooni liige Aivar Kokk.

"Kohalik omavalitsus vajab senisest veelgi suuremat ühiskonna tähelepanu ning kasvava vastutusega koos peaks käima ka tunnustamine ning võimalus kasutada kõiki teid ühiskondliku dialoogi ja teadmiste arendamiseks," sõnas Kokk. "Omavalitsuspäeva muutmine riiklikuks tähtpäevaks on oluline võimalus omavalitsuste rolli tõstmiseks ühiskonnas. Nii saame ka paremini sidustada valdkonna koostööd ja arengut."

"Sageli on just kohalikud omavalitsused teenäitajateks riigile. Jõgeva vallas alustati näiteks juba eelmise sajandi lõpuaastail tasuta koolitoidu võimaldamist kõigile alg- ja põhikooliõpilastele, 2011. aastast vabastasime vallaelanikud kodualuse maa maksust. Täna on tasuta koolitoit ja kodualuste maade maksuvabastus kogu riigis,“ lisas Kokk.

Kõik riigikogu fraktsioonid toetasid eelnõud.

Kommentaarid puuduvad