Rüütel annab presidendimatka eestvedamise üle president Kaljulaidile

Seitsmesed

Pühapäeval toimuvast Eesti Vabariigi 100. juubeliaastale pühendatud presidendimatkast võtavad osa nii Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid kui ka president Arnold Rüütel, kes annab matka eestvedaja rolli üle praegusele riigipeale, vahendab BNS.

MTÜ spordiklubi Presidendirada korraldatud matka start antakse traditsiooniliselt Aegviidu raudteejaama parklast pühapäeval, kell 11.15, kust üheskoos liigutakse Nelijärve kaudu Jänedale.

Matka pikkus on vastavalt füüsilisele vormile kas 10 või 7 km, nii suusarada kui ka kergliiklustee sobib liikumiseks kogu perele. Nelijärvel pakub sealne puhkekeskus matkalistele sooja teed.

Peale matka pakutakse Jäneda Täku tallis suppi ja teed nälja peletuseks, tantsuhuvilised saavad jalga keerutada ansambli Tants’n trall saatel.

Jäneda lossis avab kell 12.30 ukse kolmas heategevuslik Papa Krimmi koogikohvik. Huvilised saavad seal müüa endavalmistatud kooke või muid hõrgutisi. Koogimüügi tulu läheb kingituseks Eesti Vabariigile, täpsemalt Jänedaga seotud Eesti riigimeeeste jalajälgede jäädvustamiseks lossis. Jäneda Külaelu Arendamise Selts ootab „Eesti Vabariik 100“-teemalisi võistluskooke ning valitakse välja rahva lemmik. Võidukookide küpsetajaid ootavad auhinnad.

Matkalised saavad tulla kõikjalt, selleks puhuks liiguvad enne matka Tallinnast Aegviitu ja hiljem tagasi ka soodsate hindadega Elroni rongid, samuti liiguvad tasuta bussid Tapalt Aegviitu ja peale matka Jänedalt Tapale tagasi.

Presidendimatka patroon on alates 2004. aastast olnud president Rüütel.

1928. aastal sündinud Rüütel oli Eesti Vabariigi president aastatel 2001–2006.

Kommentaarid puuduvad