Sarapuude pere loobub Ligilt ja Helmelt kahjutasu nõudmisest

Seitsmesed

Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu teatas, et Sarapuude perekond loobub kahelt opositsioonipoliitikult kohtu teel kahjutasu ja vabanduse nõudmisest, kuid samas ei välista nad seda tulevikus, vahendab BNS.

"Eelmise aasta lõpus esitati minu perekonna kohta väga rängad valesüüdistused, mis väljusid parlamentaarse debati tasemelt. Alusetud väited opositsioonipoliitikute poolt meedias olid valed ja inimlikult meie perele väga valusad," ütles Kersti Sarapuu BNS-ile. Tema sõnul olid Sarapuude perekonna liikmetel kohtusse pöördumiseks väga mõjuvad põhjused ning mitmete ekspertide arvamuse kohaselt on neil kindlad õiguslikud eeldused kohtus võita.

"Oleme siiski praegu seiskohal, et soovime tegeleda oma tööga ega soovi kohtuprotsessiga kaasneda võivat ajakulu ja meediatähelepanu, mis võib jätta varju Eesti inimestele olulised teemad. Nendel põhjustel ei lähe me kohtuasjaga hetkel edasi, kuid kindlasti ei välista me seda vajadusel tulevikus," ütles Sarapuu.

Ta avaldas lootust, et "mitte ükski perekond ei pea edaspidi sarnase poliitilise rünnaku alla sattuma ning et sellisest käitumisest ei saa meie poliitilise kultuuri lahutamatut osa".

"Tahame, et Eesti Vabariigi juubeliaastal ja enne riigikogu valimisi ei oleks ühiskonnas üheks peateemaks Reformierakonna aseesimehe Jürgen Ligi käitumine. Küll aga on mul siiralt hea meel, et olen isiklikult suhelnud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe Mart Helmega, kes mõistis meie seisukohti, tõdes, et meedias reageeriti üle ning avaldas lootust, et konstruktiivne koostöö meie vahel riigikogus jätkub," sõnas Sarapuu.

"Usun, et me juba oleme muutnud riigikogus toimuvat arutelu, enam ei kasutata nii palju üksteist halvustavat kõnepruuki, vaid keskendutakse rohkem teemade sisulisele aruelule," sõnas Sarapuu.

Tänavu jaanuaris teatasid Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu ja tema perekonnaliikmed, et nõuavad kohtu kaudu Reformierakonna fraktsiooni juhilt Jürgen Ligilt ja EKRE fraktsiooni juhilt Martin Helmelt kahjuraha ja vabandust, süüdistades neid laimamises.

Juhtumi põhjustasid Ligi ja Helme viited keskerakondlastele, bussiärile ja korruptsioonile enne majandusministri Kadri Simsoni umbusaldamist.

"Kokku võivad perekond Sarapuu nõuded teie vastu mittevaralise kahju hüvitamiseks jääda vahemikku 50 000-100 000 eurot," seisas Ligile ja Helmele advokaadi vahendusel saadetud nõudekirjas.

Kommentaarid puuduvad