Liikumisharrastajad tähistavad riigi aastapäeva tervisetiiruga

BNS

Veebruaris toimuv terviseradade kuu "Vabariigi terviseks!" jõuab haripunkti 24. veebruaril, mil kõik eestimaalased on oodatud üle Eesti paiknevatele terviseradadele.  

"100 rada kingituseks Eestile on täna ootamas," ütles Sihtasutuse Eesti Terviserajad juht Alo Lõoke laupäeval pressiteate vahendusel. "Tähtsust ei oma vanus, liikumisviis ega tempo. Oluline on tulla välja terviserajale, teha tiir või kaks ning liikumisest rõõmu tunda. Seejärel lööme kõigi eestimaalaste liigutud meetrid ja kilomeetrid ühiselt kokku ning vaatame, mitu tiiru me maakerale vabariigi sünnipäeval peale jõudsime teha."

"Liikumine tugevdab tervist, teeb tuju paremaks ning annab energiat juurde. See on hea kink kõigile – iseendale, oma perele ja Eestile," märkis Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juht Peeter Lusmägi, kelle sõnul on regulaarne liikumine suurepärane kingitus nii iseendale kui ka oma lähedastele.

Liikumiskilomeetrite arvestus toimub reaalajas Eesti Terviseradade kodulehel www.terviserajad.ee . Kui terviserajal liikumas käidud, tasub kodulehele minna ja oma käik sinna sisestada. Arvesse lähevad ka väljaspool ametlikke terviseradu, näiteks parkides ja metsades liigutud kilomeetrid. Kõik terviseradade kuust osavõtjad on lahkesti palutud lisama oma sotsiaalmeediapostitustele hashtagid #terviserajad ja #terveeestieest. Sündmusega saab liituda ka Facebookis.

Eestis on üle saja terviseraja, kus saab joosta, käia, suusatada, rattaga sõita ja jõutreeningut teha, mõnedes kohtades ka taldrikugolfi mängida või uisutada. Meelepärase sportliku tegevuse leiab igaüks. Terviseradade kasutamine on tasuta ning ka aega pole vaja broneerida – tuleb lihtsalt kohale tulla. Liikuda saab vastavalt soovile üksi, sõprade, pereliikmete või isegi viisaka koeraga.  

Vabariigi aastapäeval toimuvad mitmetel terviseradadel eriüritused ja pakutakse kuuma teed. Kavas on Narva suusasõit, Hiiumaa suusamaraton, Kambja suusasõit, Valgehobusemäe teatemaraton, räätsamatk Vapramäel, matkad Pirital, Viimsis, Tõrvas, Toilas ja paljudes teistes kohtades. Avapauk anti juba päikesetõusul, kui Pärnumaal Jõulumäe tervisespordikeskuses alustati hommikuvõimlemise ja lipu heiskamisega ning siirduti suuskadel esimesele ringile vabariigi sünnipäeva auks.

Pühapäeval on kõik oodatud presidendimatkale, kus rännatakse Aegviidust Jänedale.

Sihtasutus Eesti Terviserajad on kolme suure ettevõtte – Merko Ehituse, Eesti Energia ja Swedbani 2005. aastal algatatud ühine panus tasuta aastaringsete kodulähedaste liikumisvõimaluste loomisel üle Eesti. Vabariigi 100. aastapäeva puhuks on sada rada kingituseks Eestile. 2015. aastal alustati siseterviseradade rajamist, mille arv on tänaseks jõudnud 53-ni. Eelmisel. aastal alustati linnasiseste liikumisradade arendamisega tänavatel ja linna südames, kus inimesed on lihtsalt jalutamas harjunud käima ning neid on hetkel neli. 

Käesoleva aasta veebruar on ühtlasi terviseradade kuu, mis kannab pealkirja "Vabariigi terviseks!" ning toimub Eesti Terviseradade ja selle kolme põhitoetaja ning olümpiakomitee ja ühenduse Sport Kõigile koostöös. 

Kommentaarid puuduvad