Presidendimatk siirdub kahe presidendi osalusel talvisele teekonnale

BNS

Pühapäeval algab Aegviidus juba 15. korda korraldatav presidendimatk, mis viib südatalvistes külmakraadides kokku kaks presidenti – Kersti Kaljulaidi ja Arnold Rüütli.

"25.veebruaril toimuv matk on meie jaoks erakordne, sest esimest korda tervitab kõiki matkalisi kaks presidenti – matka patroon, president Arnold Rüütel ja Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid," sõnas matka projektijuht Kadri Toomingas. "Meile valmistab suurt rõõmu, et koostöös Elroniga oleme saanud juba 15 aastat pakkuda võimalust matkale sõita just rongiga. Tervisematk perega imekaunis Eesti looduses on ju igati suurepärane viis kodumaa sünnipäeva tähistamiseks."

Kümne kilomeetri pikkune presidendi matkarada, millel on sammunud nii Eesti esimene president Konstantin Päts kui ka Arnold Rüütel, viib matkajad Aegviidust läbi Nelijärve Jänedale. Matk algab kell 11.15 ja kõikidele osalejatele pakutakse poolele teele teele jäävas Nelijärve puhkekeskuses kuuma teed.

Nelijärve puhkekeskuse loomise algataja ning projekti rahastaja oligi seejuures Konstantin Päts. Samuti rajas ta Jänedale põllumajanduskooli, kus omal ajal õppis ka Arnold Rüütel. Nüüdseks on Rüütel presidendimatka patroon.

Jänedal Musta Täku tallis ootab teekonna lõpetanuid juba soe supp ja ansambel Tants 'n' Trall.

Matkal osalemine on tasuta. Erilise sündmuse puhuks saadab Elron liinile pikemad rongid, mis väljuvad Tallinnast kell 10.30 ja Aegviidult 16.53. Eripilet maksab 3 eurot ja 40 senti. Elroni sõidukaardiga saab sõita veel 10 protsenti soodsamalt. Eripiletit saab osta ainult rongist, muud soodustused selle pileti ostmisel ei kehti.

Kommentaarid puuduvad