Kaljulaid kohtub lähinädalatel kolme Lääne suurriigi juhiga

Seitsmesed

President Kersti Kaljulaid külastab lähiajal Suurbritanniat, Ameerika Ühendriike ja Prantsusmaad ning kohtub nende riigipeadega.

"Kaljulaid viibib järgmise nädala alguses visiidil Ühendkuningriigis, kus kohtub Windsori lossis Tema Majesteet kuninganna Elizabeth II-ga," ütles presidendi kantselei avalike suhete direktor Taavi Linnamäe BNS-ile.

Tema sõnul on visiidi lõplik programm on veel täpsustamisel, kuid lisaks kohtumisele kuningannaga osaleb riigipea äriseminaril, peab avalikud loengud Chatham House’s ja University College Londonis, külastab Imperial College’t ning kohtub Londoni eesti kogukonnaga.

Ülejärgmisel nädalal on Kaljulaid Ameerika Ühendriikides, kus osaleb koos Läti ja Leedu riigipeaga 3. aprillil Washingtonis kohtumisel USA presidendi Donald Trumpiga. Kolme Balti riigi ja USA presidendi ühise kohtumise peateemadeks on julgeolek ja majanduskoostöö, on presidendi kantselei varem BNS-ile öelnud.

Sama nädala lõpus alustab Kaljulaid visiiti Prantsusmaale. "8.-10. aprillini on riigipea visiidil Prantsusmaal ning kohtub visiidi käigus Prantsuse presidendi Emmanuel Macroniga," ütles Linnamäe.

Ka selle visiidi programm on veel täpsustamisel, kuid 8. aprillil avab president Kaljulaid koos oma Prantsuse, Läti ja Leedu kolleegidega maailmakuulsas Orsay muuseumis näituse “Sümbolism Baltimaade kunstis”, millega tähistatakse Balti riikide iseseisvuse 100. juubelit, ütles Linnamäe.

Kommentaarid puuduvad