Päästjad kutsuvad muutma tiike ja kaeve ohutuks

BNS

Päästjad kutsuvad tänavu ehitama kodukandi veekogudele - tiikidele ja kaevudele - piirdeid ja kaasi, sest neis veekogudes juhtub palju õnnetusi, eriti laste ja eakatega.

Õnnetuste vähendamiseks kutsub päästeamet Teeme Ära talgupäeva raames üles ehitama veekogude ümbe turvaaedu ja kodukaevudele kaasi, teatas päästeameti pressiesindaja kolmapäeval.

"Igal aastal suureneb nende õnnetuste arv, kus inimesed kukuvad kraavi, kaevu, tiiki, basseini või teistesse väiksematesse veekogudesse," ütles päästeameti ennetustöö osakonna veeohutuse ekspert Mikko Virkala. "Mullu moodustasid sellised vette kukkumised 60 protsenti uppumistest,Õnnetusjuhtude vältimiseks kutsume inimesi 5. mail toimuva Teeme Ära talgupäeva raames rajama oma kodukandi veekogude ümber kaitsvaid piirdeid ja katma kaevud kaantega." Nii tara kui kaevukaane saab kauniks teha oma kihelkonna värvidega, mis on üks juubeliaasta talgupäeva teemadest, lisas ta.

"Talgutegevus on läbi aegade ühendanud inimesi ja pakub nüüdki head võimalust kogukonna edendamiseks," ütles Riigikantselei EV100 suursündmuste juht Margus Kasterpalu. „Kaitsetaradega loodav turvalisem keskkond on ilus kingitus Eesti juubeliks. Selleks, et aedikud hästi silma paistaksid, sobib need värvida kihelkonnavärvidesse."

Talgukevad on pressiesindaja teatel õige aeg oma kodu ümbrus korda teha ja õnnetusi ennetada. Päästeamet koostab väiksemate veesilmade piirete ehitamiseks ja rajamiseks aprillikuu jooksul õppematerjalid, mis on leitavad Teeme Ära ja ameti kodulehel.

Alates 15. märtsist on võimalik registreeruda 5. mail toimuvale üle-eestilisele Teeme Ära talgupäevale.

Kommentaarid puuduvad