Rekordarv geenidoonoriks soovijaid jooksutas veebisaidi kokku, hetkel on avalduste vastuvõtt takistatud

Seitsmesed

Esimese 24 tunni jooksul on veebikeskkonnas geenidoonor.ee geenidoonoriks hakkamise nõusolekuvormi täitnud ja allkirjastanud juba üle 4300 inimese. Veebileht on suure külastatavuse tõttu ülekoormatud ja seetõttu on nõusolekute vastuvõtmine hetkel takistatud, teatab Tervise Arengu Instituut.

„Inimeste suur huvi geenidoonoriks hakkamise vastu teeb head meelt. Soovitame huvilistel siiski mõned päevad või isegi nädalad oodata, lugeda rahulikult projekti kohta käivat infot, tutvuda nõusolekuvormiga ning tulla veebilehele oma digiallkirja andma pisut hiljem,“ ütles Eesti Geenivaramu kommunikatsioonijuht Annely Allik. „Leht on inimeste suure huvi tõttu hetkel väga ülekoormatud, aga arvestades seda, et proovide kogumine algab alles aprillikuus ja liitumiseks on aega aasta lõpuni, siis ei maksa muretseda - kõik huvilised võtame Geenivaramusse vastu, isegi kui soovijaid peaks olema rohkem kui 100 000.“

Vabariigi Valitsus otsustas möödunud aasta lõpul anda hoogu personaalmeditsiini arendamisele Eestis ning eraldas 2018. aastaks 5 miljonit eurot Tartu Ülikooli Eesti geenivaramu, Tervise Arengu Instituudi ja Sotsiaalministeeriumi ühisele geeniprojektile.

Kommentaarid puuduvad