Ratas esitab uue riigihalduse ministri kandidaadi lähinädalatel

Seitsmesed

Peaminister Jüri Ratas teeb uue riigihalduse ministri nime teatavaks lähiädalatel.

Ega siis valitsus saa jääda ilma riigihalduse ministrita," ütles Ratas teisipäeval ajakirjanikele. "Kui ma laupäeval said [Jaak Aabiga juhtunust] teada, siis pärast seda oli meil vestlus Jaak Aabiga. Oli aru saada, et see samm [tagasiastumispalve esitamine] tuleb lähipäevadel, kui töönädal algab," sõnas Ratas. "Sellest hetkest olen mõelnud [ministrikandidaadi isiku üle]."

"Lähinädalatel saame [kandidaadi] nime teada," sõnas Ratas. "Selle naise või mehe leidmisega tegelen hetkel."

Peaministri sõnul läheb ta Kadriorgu siis, kui on leidnud uue riigihalduse ministri kandidaadi. "Tehniliselt tuleb esmalt presidendi kokku leppida, millal president on Eestis."

Ratas ei välistanud võimalust, et ta esitab riigipeale korraga nii uue riigihalduse kui ka tervise- ja tööministri kandidaadi. "Eks tuleb lähipäevadel küsida, kas Jevgeni Ossinovski on oma mantlipärija leidnud," sõnas Ratas. "Säästlikkuse huvides ei saa seda välistada ning võibolla tulebki aega niimoodi kasutada."

"Ma arvan kindlasti, et erakond püüab talle [Aabile] ettepaneku teha," sõnas Ratas vastuseks küsimusele, kas Keskerakond võib võtta Aabi tööle näiteks nõunikuna. Ratas viitas Aabi pikaajalisele kogemusele nii sotsiaal- kui ka regionaalpoliitika valdkonnas.

Ka sõnas Ratas, et ta sai Aabiga juhtunust esmalt teada siseministrilt ning pärast seda Aabilt endalt. "Ma ei oska öelda, kust ta [siseminister Andres Anvelt] infot sai," sõnas peaminister.

Ratas nimetas Aabi tagasiastumist ainuvõimalikuks sammuks. "Ta [Aab] on vabandanud, ja mitte ainult vabandanud, vaid astunud ka reaalse sammu, minu meelest ainuvõimaliku sammu ja tagasi astunud," sõnas peaminister.

Riigihalduse minister Jaak Aab jäi märtsi keskel politseile vahele alkoholi tarvitamise jääknähtudega auto juhtimisel ning teatas teisipäeval ametist tagasi astumisest.

Aab esitas peaministrile tagasiastumispalve teisipäeval.

Kommentaarid puuduvad