Maa-ameti e-teenused on taas töökorras

BNS

Neljapäeval keskkonnaministeeriumi infotehnoloogiaosakonna serveribaasis puhkenud põlengu tõttu katkenud maa-ameti e-teenused on praeguseks taastatud.

Keskkonnaministeeriumi asekantsler Margit Martinson  ütles BNS-ile, et kui välja arvata paar e-teenust, siis põhimõtteliselt on e-teenused taastatud. Tema sõnul said maa-ameti välised teenused taastatud öösel kella 3 paiku ning reede hommikul said inimesed neid juba kasutada."Meil võib tekkida probleeme jõudlusega, kuid olukord on kontrolli all."

Martinsoni sõnul selgub lähipäevil, kui suurt kahju põleng põhjustas ning kui palju võiks raha kuluda serveripargi taastamiseks.

"Meie praeguse teadmise kohaselt plahvatasid UPS-i akud," ütles Martinson  Ta toonitas, et põleng oli lokaalne ning ei levinud hoones. "See on positiivne selle halva asja juures."

Keskkonnaministeeriumi täpsustusel on kättesaadavad ministeeriumi kõigi allasutuste kodulehed, sealhulgas ilmainfo lehekülg ilmateenistus.ee ning maa-ameti lehekülg ja rakendused. Seni ei tööta keskkonnaregister, Eesti looduse infosüsteem (EELIS) ning veeveeb. Keskkonnaministeeriumi infotehnoloogiakeskus tegeleb nende teenuste taastamisega.

Keskkonnaministeeriumi infotehnoloogiaosakonna serveribaasis puhkes neljapäeval põleng, mistõttu olid muuhulgas rivist väljas maa-ameti kaardirakendused.

Kommentaarid puuduvad