Austraalia teatas kavatsusest ühineda NATO küberkaitsekeskusega

Seitsmesed

Austraalia teatas esmaspäeval oma plaanist ühineda Tallinnas tegutseva NATO küberkaitsekoostöö keskusega (CCDCOE).

Austraalia võimud teatasid oma otsusest esmaspäeval seoses oma pop-up saatkonna avamisega Tallinnas, edastas keskuse pressiesindaja.

"Austraalia ühinemine keskusega laiendab samameelsete riikide koostöö ulatust küberkaitse valdkonnas Euro-Atlandi regioonist väljapoole, muutes keskuse tõeliselt globaalseks. Meil on hea meel Austraalia ühinemise üle," ütles küberkaitsekeskuse direktor Merle Maigre pressiteate vahendusel.

CCDCOE korraldab sel nädalal oma iga-aastast, maailma suurimat ja kõige komplekssemat rahvusvahelist reaalajas küberkaitseõppust Locked Shields, millest võtab vaatlejana osa ka Austraalia.

CCDCOE on NATO tunnustuse saanud oivakeskus, mis tegeleb peamiselt küberkaitse-teemaliste uuringute, õppuste ja treeningutega tehnoloogia, strateegia, operatsioonide ja õiguse valdkonnas. Keskusega on ühinenud 20 riiki.

Keskuses on koostatud ka Tallinn Manual 2.0, mis on kõige hõlmavam teatmik selle kohta, kuidas rakendub rahvusvaheline õigus kübervaldkonnas. Üks keskuse väljapaistvamaid tegevusi on ka rahvusvahelise küberkonfliktide teemalise konverentsi CyCon korraldamine, mis toob iga kevad Tallinnasse selle valdkonna eksperdid ja otsustajad kogu maailmast.

Keskuse tegevust rahastavad ja finantseerivad sellega ühinenud riigid. Praeguseks on CCDCOE-ga liitunud Austria, Belgia, Tšehhi, Eesti, Soome, Prantsusmaa, Saksamaa, Kreeka, Ungari, Itaalia, Läti, Leedu, Madalmaad, Poola, Slovakkia, Hispaania, Rootsi, Türgi, Ühendkuningriik ja USA. Lisaks teatasid hiljuti Jaapan ja Norra, et plaanivad keskusega liituda. Teisipäeval saab keskuse liikmeks ametlikult ka Portugal.

Kommentaarid puuduvad