Pikakari ja Pirita tunnistati sinilipu vääriliseks

Seitsmesed

Sinilipu rahvusvaheline žürii tunnistas Pikakari ja Pirita supelrannad taaskord rahvusvahelise kvaliteedimärgi vääriliseks - ökomärgise saamine on tunnustus supelrandade teenuste ja veekvaliteedi kõrge taseme eest, vahendab BNS.

Pirita ja Pikakari randadele on see juba viies kord, kui suvisel rannahooajal Sinilipp heisatakse, Pärnu ranna jaoks on tegemist teistkordse ettevõtmisega.

Žürii esinaise Lourdes Diazi saadetud kirjas leiab äramärkimist programmi Eesti koordinaatori, Eesti Looduskaitse Seltsi, hindamisele esitatud dokumentide põhjalikkus kui tähtaegadest kinnipidamine. Lisaks avaldati tunnustust ja heameelt Eestist eelmisel aastal võrgustikuga liitunud uue sinilipu ranna üle.

„Selle nimel, et linlastel on tagatud kõrge teenuste kvaliteet ja puhas suplusvesi, panustatavad koostöös nii linnaosade valitsused kui linnaametid,“ sõnas Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova, avaldades lootust, et ka linnakodanikud ja linnakülalised hoolivad ja hoiavad ühist Läänemerd. 

2018. aastal heisatakse Sinilipp 45 riigis enam kui 4400 supelranda ja väikesadamasse üle maailma. Eestis taastati võimalus taotleda Sinilipp 2014. aastal Tallinna linna ja Eesti Looduskaitse Seltsi koostöö raames. Tallinnas koordineerivad randade keskkonnateadlikumat haldamist Pirita ja Põhja-Tallinna linnaosavalitsused ning Tallinna keskkonnaamet.

Ametliku suplushooaja avamise puhul heisatakse Pirita ja Pikakari rannas Sinilipp reedel, 1. juunil rahvusvahelisel lastekaitse päeval.

Kommentaarid puuduvad