Puuetega Inimeste Fond kogub raha pimedate noodiaabitsa tarvis

Seitsmesed

Sihtasutus Eesti Puuetega Inimeste Fond korraldab 30. aprillil Muuksi linnamäel heategevusürituse Valguse Jalajäljed, mille eesmärk on koguda annetusi Eesti esimese pimedate noodiaabitsa väljaandmiseks, vahendab BNS.

Tartu Emajõe Kooli muusikaõpetaja Kadri Kutsar on aastaid soovinud välja anda Eesti lauluvaral baseeruvat punktkirjas noodiaabitsat.„Noodikirja oskus tuleb omandada juba põhikoolis, muidu ei ole muusikaline kõrgharidus sisuliselt võimalik. Eestis aga puuduvad selleks õppematerjalid. Tavaklassis saab pime õpilane muusikaharidust omandada vaid kuulmise teel. Noodikiri jääb praegu aga vaegnägijatele kättesaamatuks,“ selgitab Kadri Kutsar.

Et probleemile lahendust leida, korraldab SA Eesti Puuetega Inimeste Fond koostöös Eesti Pimedate Liiduga 30. aprillil kell 20.30 Muuksi linnamäel heategevusürituse Valguse Jalajäljed.  Õhtuvidevikus moodustatakse taskulampidest ja inimestest Muuksi linnamäele hiiglaslik jalajälg, millest tehakse droonifoto. Droonifotos on osalema oodatud kõik. Samuti osalevad lauludega mitmed laulukoorid, nende hulgas Vox Populi, keda juhatab Janne Fridolin ning Head Ööd, Vend, seda helilooja Pärt Uusbergi juhatusel.

Eesti Puuetega Inimeste Fondi juhataja Eero Kiipli rõhutab kõigi osalejate tähtsust. „Kogume annetusi, et välja anda õpematerjal, mille mõju oleks üle aja ulatuv. Oluline on, et see oleks meie kõigi ühine asi. Kunagi ei tea, kus võib anne avalduda, meie peame lihtsalt kõigile võimalused looma.“

Annetuse Eesti esimese punktkirjas noodiaabitsa loomiseks saab teha kodulehel www.epifond.ee või üritusel kohapeal.

SA Eesti Puuetega Inimeste Fond on riigi asutatud sihtasutus, mille eesmärk on toetada ning soodustada puuetega inimeste integreerumist ühiskonda, nende sotsiaalse aktiivsuse suurendamist ning nendele võrdsete võimaluste loomist hariduse, töö, eluaseme ja muu vajaliku omandamisel.

Kommentaarid puuduvad