Tuge vajavate õpilaste võimalused ja tingimused paranevad

Seitsmesed

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps allkirjastas kaks määrust, esimesega suurendatakse üldhariduskoolide valmisolekut pakkuda õpilastele tuge ja luua paremad võimalused võimetekohase hariduse omandamiseks ning teisega investeeritakse hariduslike erivajadustega õppurite koolidesse, vahendab BNS.

„Hariduslike erivajadustega laste õpetamine on lahutamatu osa haridussüsteemist, pakume neile tuge, et neil oleks üha parem kõigis koolides õppida,“ ütles minister Mailis Reps.

Iga õpilane võib vajada õpingute jooksul erinevatel põhjustel lisatuge. Oluline on, et laps saaks õppida võimalusel oma kodu lähedal ja kool arvestataks õppe korraldamisel tema võimete ja vajadustega. Määruste eesmärke toetavad ka Centari kaasava hariduse uuringu tulemused, mille üheks soovituseks oli, et keskvalitsus ja omavalitsused peaksid senisest rohkem toetama tuge vajavate õpilaste füüsilise keskkonna kohandusi.

„Kutsun üles omavalitsusi ja erakoolide pidajaid läbi mõtlema seda, mida on tarvis kooli õppekeskkonnas paremaks teha, et aidata kaasava hariduse põhimõtete elluviimisele kaasa,“ ütles minister Mailis Reps.

Kaasava hariduse toetuse taotleja võib olla nii kohalik omavalitsus kui ka erakooli pidaja. Toetust saab taotleda nii ehituseks, sisustamiseks kui ka õppevahendite ja õppematerjalide soetamiseks: näiteks eraldiseisvate klasside või teraapiatubade rajamiseks, individuaal- või grupitööks sobilikuks mööbliks, õppeasutuse õueala kujundamiseks ja kohandamiseks, kaldteedeks ja liftideks.

Kommentaarid puuduvad