Reedel toimub Narva-Jõesuus Eesti-Vene majandusfoorum

BNS

Reedel toimub Narva-Jõesuus Eesti-Vene majandusfoorum "Sisenemispunkt 2018", et julgustuda Vene ettevõtteid Ida-Virumaa ja Eesti kaudu Euroopa Liidu (EL) turule sisenema.

Majandusfoorum annab ülevaate maakonna võimalustest ja edulugudest julgustamaks sealseid ettevõtjaid laienema ja eksportima. Ida-Virumaa on paljudele Venemaa ettevõtetele kujunemas sisenemispunktiks EL-i turule ja vastupidi, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Majandusfoorumil avakõnega esineva ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo sõnul on Ida-Virumaal Eesti majanduses ülioluline koht. "Maakonna majanduses on tähtis roll põlevkivil, kuid pikad traditsioonid on ka kergetööstusel ning puidu-, ehitusmaterjalide- ja metallitööstusel, kus tegutseb üle kümne tuhande ettevõtte. Samas aga näeme Ida-Virumaa mahajäämust muust Eestist palga ja hõivemäära näitajate osas," ütles ta. 

Viimastel aastatel tööstus- ja logistikasektoris Ida- Virumaale teostatud sise- ja välisinvesteeringud näitavad eraettevõtete huvi kiiret kasvu maakonnas pakutavate võimaluste vastu. Olulist rolli majandusaktiivsuse ja investeeringute kasvus mängib Euroopa Liidu ja Venemaa vahelise kaubandusega tegelevate ettevõtete koondumine Ida-Virumaale, märkis ministeerium.

Ida-Virumaa kui tööstuseks atraktiivse sihtpiirkonna turundamisega tegeleva SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus juhatuse liikme Teet Kuusmiku seisukohalt on uued tööstusinvesteeringud Ida-Virumaa jaoks määrava tähtsusega. "Uute ettevõtete tehnoloogiad on kaasaegsed, innovaatilised ja keskkonnasõbralikud. Kaasnevad uued töökohad on seetõttu kõrgema lisandväärtusega ning omavad positiivset mõju tööturu arengutele regioonis. Ida-Virumaa on unikaalne koht äri ajamiseks kahe suure majanduspiirkonna ehk Euroopa Liidu ja Venemaa piiril.," ütles Kuusmik.

Eesti-Vene majandusfoorumi korraldavad SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus (IVIA), Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ning ajaleht Delovõje Vedomosti.

Kommentaarid puuduvad