Reformierakond esitas ettepanekud korruptsiooni tõrjumiseks Tallinnas

BNS

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon esitas kolm ettepanekut linna juhtide korruptsiooniohu vähendamiseks ja sõltumatu kontrolli loomiseks.

"Pidevalt korduvad linna juhtivametnike korruptsioonikahtlused näitavad, et tänases linnajuhtimises on süsteemne probleem," ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees Kristen Michal pressiteate vahendusel. "Tallinnas ei ole pandud paika ega lepitud kokku head tava, kui palju tohib linna ettevõtete nõukogudesse kuuluda linnavalitsuse liikmeid ja linnaametnikke. See on viinud selleni, et nõukogud koosnevadki üksikute eranditega vaid keskerakondlastest, linnaga seotud inimestest, mis tähendab, et sisulist kontrolli nendes ettevõtetes ei toimu. Selle probleemi ühe näitena võib jällegi tuua Tallinna Linnatranspordi Aktsiaseltsis toimunu," selgitas Michal.

Reformierakond teeb ettepanekud, et Tallinna linnapea ja linnavalitsuse liikmed ei saaks eraldi tasu nõukogudes osalemise eest, analoogselt valitsusliikmetele, et vältida huvide konflikti. Samuti tehakse ettepanek kolmandiku ulatuses nimetada nõukogudesse linnast sõltumatud esindajad. Teise eelnõuga tehakse ettepanek, et volikogu revisjonikomisjonis oleks enamuses opositsioon, teatas erakonna pressiesindaja.

"Esitasime eelnõu, millega suurendatakse volikogu revisjonikomisjoni võimekust linnavalitsuse tegevuse kontrollimisel. Hetkel on revisjonikomisjonis enamuses keskerakondlastest volikogu liikmed ehk omad kontrollivad omi. Tõhusa ja sõltumatu kontrolli loomiseks ning linnavalitsuse tasakaalustamiseks on oluline, et volikogu revisjonikomisjoni liikmetest üle poole oleksid linnavolikogu opositsiooni esindajad. Lihtne aga väga märgiline küsimus," ütles Michal.

Kommentaarid puuduvad