ERM-i osalussaalis avatakse koolinoorte näitus 1990-ndatest

Seitsmesed

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) silla-alal avatakse 29. mail kell 17 näitus „Õitsev (aju)vabadus. Noorte elust ja olust 1990. aastate Eestis“, millel heidavad Hugo Treffneri gümnaasiumi 11. klassi õpilased värske pilgu 90-ndate noorte argielule, vahendab BNS.

„Tahame näitusega edasi anda seda, mida ajalooõpikutest teada ei saa, ning teha leitu käegakatsutavaks. Heidame pilgu elule, mis kulges kõikide harukordsete sündmuste taustal. Nii keskendubki näitus just sellele, mis on ülimalt inimlik, igapäevane ning 90-ndatele omane,“ kirjeldasid gümnasistid enda kureeritud näitust. 

Näitus avab praeguste noorte tõlgenduse 90-ndate noorsoo eluolust, sealhulgas sellest, kuidas reisiti, kust riideid saadi ning kuidas pidutseti ja meelt lahutati. Väljapanek põhineb õpilaste tehtud intervjuudel, arhiivimaterjalidel, ajaleheartiklitel, tele- ja raadiosaadetel ja muul sellisel.  

ERM-i osalussaal pakub võimaluse näitust teha inimestel, kodanikuühendustel ja organisatsioonidel, kes igapäevaselt muuseumitöö või näituste kureerimisega ei tegele. „Õitsev (aju)vabadus“ on saali neljas näitus ning jääb avatuks 14. oktoobrini.

Kommentaarid puuduvad