Ironman sarja triatlonite eelõhtul toimuvad heategevusjooksud

Seitsmesed

Otepääl 15. juuni õhtul ning 3. augusti päikeseloojangul Tallinnas Vabaduse väljakul antakse start Seve Ehituse heategevusjooksudele, mis eelnevad Ironman 70.3 Otepää triatlonile ning esmakordselt toimuvale Ironman Tallinn täispikale triatlonile, vahendab BNS.

Heategevusjooksude eesmärk on toetada asenduskodus elavate laste psühholoogilist nõustamist. Tartu Ülikooli (TÜ) Kliinikumi Lastefond on alates 2010. aastast toetanud annetajate abiga asenduskodus kasvavatel lastel saada täiendavat psühholoogilist ja terapeutilist tuge, kattes eripedagoogi ning tegevusterapeudi töötasu ning transpordikulud. Viimasel kahel aastal on asenduskodulaste toetuseks kogunud heategevusjooksu korraldamisega raha ka Ironman 70.3 Otepää triatloni raames.

Sellel aastal toimub juunis Ironman 70.3 Otepää poolpikk triatlon ning esmakordselt augustis Ironmani Tallinn täispikk triatlon. Mõlema suure rahvusvahelise triatlonfestivali raames korraldatakse taaskord asenduskodu laste toetuseks Seve Ehituse heategevusjooks ning annetuste kogumine.

Otepääl Pühajärve ääres antakse heategevusjooksule start 15. juuni õhtul kell 19 ning Tallinnas Vabaduse väljakul 3. augustil päikeseloojangul, kell 21.43.

Möödunud pühapäeval, 20. mail külastas Ironman sarja meeskond koos Lastefondi esindajatega ka Tudulinna asenduskodus elavaid lapsi ning korraldas neile spordipäeva ja ühise pannkoogiküpsetamise. Toimunud üritusest võttis osa ka Märt Avandi, kes treenis ja osales Ironman 70.3 Otepää poolpikal triatlonil eelmisel aastal ning on stardis ka käesoleval aastal.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar ütles, et just sellised üritused lähendavad erinevaid koostööpartnereid ning toovad ühise eesmärgi käeulatusse. “Oleme tänulikud Ironman-i meeskonnale, kes aitab koguda annetusi, et pakkuda asenduskodu lastele psühholoogilist nõustamist, ning Tudulinna asenduskodule, kes teevad suurepärast tööd nii keerulises valdkonnas,” avaldas Saar.

Ironman sarja Eesti võistluste projektijuht Ago Arro nentis, et rahvusvaheline triatlonfestival on teinud TÜ Kliinikumi Lastefondiga juba mitu aastat koostööd, korraldades heategevusjookse ning aidates koguda annetusi Tudulinna asenduskodus elavate laste jaoks.

“Suvise ilmaga toimunud spordipäev oli üks osa meie panusest ning soovime koostööd jätkata, et kolme aasta jooksul aidata koguda kõigi asenduskodude jaoks rohkem toetust,” tõi Arro välja.

Jooksu osalustasuna palutakse teha vähemalt 15 euro suurune annetus asenduskodus elavate ja varjupaigas viibivate laste psühholoogilise abi toetuseks.

Kommentaarid puuduvad