Kaljulaidi sõnul ei saa Vene meediat usaldada

Seitsmesed

Venemaa meediaväljaandeid ei saa usaldada, kuna enamus neist on võimude ideoloogilise kontrolli all, ütles Ukrainas visiidil viibiv president Kersti Kaljulaid, vahendab BNS.

On selge, et Venemaa meedia, väga väheste eranditega, on ideoloogiliselt kontrollitud, ütles Kaljulaid uudisteagentuuri Interfax teatel kolmapäeval Ukraina kriisimeedia keskuse korraldatud uuringu esitlusel. Keskus tutvustas kolmapäeval uuringut Vene propaganda esitatavatest narratiividest Ukraina ja Euroopa kohta.

Kaljulaidi sõnul on informatsioon relv, mille kasutamiseks pole vaja sõda alustada. Eesti president rõhutas valesüüdistustele vastamise tähtsust, märkis Interfax.

Venemaa kasutab peaaegu sama käitumismustrit sõjalistes kampaaniates Gruusias ja Ukrainas ning valmistesse sekkumisel Ameerika Ühendriikides ja Prantsusmaal, lisas Kaljulaid.

President kutsus ajakirjanikke hoiduma propagandast ning töötama oma maine hoidmiseks.

Propaganda võib olla lühiajaliselt efektiivne vahend, kuid märksa olulisem on kasvatada inimeste usaldust meedia suhtes, märkis Eesti president.

President Kaljulaid alustas teisipäeval ametlikku visiiti Ukrainas, mille raames ta kohtus Ukraina presidendi Petro Porošenkoga, peaminister Volodõmõr Groismaniga, asepeaminister Ivanna Klõmpuš-Tsintsadzega ja Ukraina ülemraada esimehe Andri Parubiga. Lisaks avab Kaljulaid Kiievis ettevõtlusseminari ning kohtub kohalike ettevõtjate ja samuti Ukraina kodanikuühiskonna esindajatega. Kolmapäeval külastas Kaljulaid Ukraina riiklikku korruptsioonitõrje bürood.

Neljapäeval käib Eesti president esimese välisriigi juhina Ida-Ukraina konfliktipiirkonnas, kus ta kohtub neljapäeval Harkivi oblastivalitsuse ning Ukraina relvajõudude juhtidega.

Kommentaarid puuduvad