Alexela rajab koostöös Go Busiga Tartusse CNG gaasitankla

Seitsmesed

Alexela rajab koostöös Go Busiga Tartusse Ringtee bussiparki gaasibussidele mõeldud spetsiaalse aeglase tankimise CNG gaasitankla, mis hakkab teenindama kõiki tuleva aasta juulist linnaliine sõitma hakkavat 64 uut gaasibussi, vahendab BNS.

"Otsustasime gaasitankla rajamisel pöörduda Alexela poole, kuna meie mõtted keskkonnasõbralikust linnatranspordist langesid hästi kokku ning Alexela on end tõestanud kindla lepingupartnerina, kellega on julge tunne kümneaastasele veoperioodile koos vastu minna," ütles Go Busi juhatuse esimees Andrei Mändla pressiteate vahendusel. "Oleme kindlad, et Alexelaga on koostöö kindel, sujuv ja mõlemale poolele kasulik."

Rajatav gaasitankla hakkab olema CNG surugaasi niinimetatud aeglase tankimise tankla, kus on ka kiirtankimise võimalus. Tulevikus lisandub alternatiivse kütusena veel biometaan.

"CNG surugaasi üks peamised eelised on märkimisväärselt väiksem õhusaaste võrreldes diislikütusega ja õhuheitmete vähendamine peaks olema meie kõigi südameasi. /.../ Tartusse rajatav gaasibusside tankla pole Alexela jaoks esimene – CNG surugaasi saab tankida hetkel kahes, 2018. aasta lõpuks juba neljas tanklas, edaspidi see võrk laieneb veelgi," ütles Alexela Oili juhatuse esimees Maria Helbling.

Tartlasi hakkavad linnaga sõlmitud lepingu kohaselt teenindama Scania gaasibussid. "64 bussi korraga tankimine väiksemates tanklates on logistiliselt keerukas, kuna tankimine võtab oluliselt kauem aega kui näiteks bensiini või diisli paaki valamine. Uues tanklas hakkab olema piisavalt tankimiskohti ning bussid pannakse tankima igal ööl," sõnas Mändla. "Ühe tankimisega saavad nad terve päeva mööda linna ringi sõita."

Tartusse rajatava Alexela gaasitankla põhieesmärk on hakata teenindama uusi Go Busi gaasibusse. Siiski on uus CNG gaasitankla planeeritud tegutsema avaliku tanklana, pakkudes puhtama kütuse tankimise võimalust kõigile Tartu piirkonna veoettevõtetele ja ka eraisikutele.

Kommentaarid puuduvad