Kaljulaid Rootsis: Eesti püüd on arendada uusi tehnoloogiaid

Seitsmesed

Rootsis visiidil viibiv president Kersti Kaljulaid rääkis Volvo tippjuhtidele, et Eesti on asunud meelitama riiki uusi tehnoloogiaid, et neid siis edasi arendada, vahendab BNS.

"Eestis ei mõelda üldjuhul välja täiesti uusi tehnoloogiaid. Selle asemel mõeldakse meil välja juriidiline süsteem, mis võiks need tehnoloogiad Eestisse tuua ja Eestis jõudsalt kasvama panna," ütles president Kersti Kaljulaid neljapäeval Göteborgis Volvo grupi tippjuhtide konverentsil.  

Kaljulaidi sõnul on tehnoloogia areng praegu nii kiire, et iga uus tehnoloogia võib igapäevaelu oluliselt ja kiiresti muuta. Piisavalt kiiresti, et seadusloome ei jõua tehnoloogia arengule järele, kui plaanib iga uut tehnoloogiat seadusega reguleerida. "Meie lapsed ei tunne 90ndate mobiiltelefone mobiiltelefonidena äragi," ütles riigipea. "Mõistsime, et peame midagi radikaalselt muutma ja nüüd on Eestis arutamisel idee reguleerida inimeste ja algoritmide vahelised suhted olenemata tehnoloogiast," selgitas Kaljulaid.  

Riigipea kohtus neljapäeval ka Göteborgi Eesti Majas kohalike eestlastega. "Eesti juubeliaastal on meeliülendav kohtuda aktiivsete Eesti kogukondadega ka väljaspool Eestit," ütles president Kaljulaid. Ühtlasi tänas riigipea neid väliseestlasi, kes pärast Eesti taasiseseisvumist ka ise Eestiga uuesti sidemed lõid. 

Neljapäeva õhtul kohtus president Göteborgi maavanema Anders Danielsoniga. 

Reedel külastab president Kaljulaid Ågrenska keskust, mis pakub programme puuetega ja haruldaste diagnoosidega lastele, noorukitele ja täiskasvanutele ning pakub tuge ka nende peredele. Samuti külastab riigipea Chalmersi Tehnikaülikooli ja kohtub kooli rektori ning ka seal õppivate Eesti tudengitega, kes õpivad seal Alfred Otsa stipendiumiga. 

Kommentaarid puuduvad