Harvardi tudengid koostasid tulevikuvisiooni Lasnamäest

Seitsmesed

Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuriteaduskonna dekaan Andres Ojari tutvustas sel nädalal arhitektuuri ja linnaplaneerimise teaduskonna ning Harvardi ülikooli õpilaste koostöös valminud ideederaamatut "Lasnamäe. Lõpetamata linn", mis pakub ideid Lasnamäe elurajooni arenguteks, vahendab BNS.

"Üks projekti ideedest on luua aiakvartalid – privaatsed ja hästi hooldatud sisehoovipiirkonnad, mis tooksid elanikele hubasust ja kodutunnet. Aiakvartalite loomine mõjub positiivselt piirkonna psühholoogilisele kliimale, mis parandades inimeste elukvaliteeti," ütles Ojari.

"Töö käigus tuvastasid tudengid piirkonna peamisi probleeme. Aga, mis kõige olulisem – nad suutsid neid lahendada huvitavate ja julgete tegevustega," kommenteeris raamatut Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva, kelle sõnul ilmestab raamatu pealkiri kõige paremini tänast Lasnamäge. "Ajad on muutunud ja linnaosa elanike vajadused elukeskkonnale ei ole enam need, mis varem. Mul oli põnev koostöö tudengitega, kes andsid head inspiratsiooni kaasaegse linnakeskkonna kujundamiseks."

"Näiteks ühe ettepanekuna tõid tudengid välja Rahu tee loomise, mis ühendaks linnaosa asumid ja muudaks transpordiühenduse mugavamaks. See idee on linna tasandil juba aastaid arutusel, kuid uue Tallinna haiglahoone ehitusega muutub tee loomise küsimus realistlikumaks," ütles Jufereva.

Tema sõnul oli hea tõdeda, et linna tuleviku plaanid läksid paljuski kokku üliõpilaste pakutud lahendustega – tudengid tõid oma töös välja ka kasvava vajaduse privaatse keskkonna järele.

Raamat valmis Harvardi ülikooli õppeprojekti raames. Kõigil soovijatel on ingliskeelse raamatuga võimalus tutvuda raamatuga Lasnamäe linnaosa valitsuse esimesel korrusel.

Kommentaarid puuduvad